"Момичетата ще трябва да чакат още 4 години": Елизабет Уорън сложи край на кампанията си Снимка: © Getty Images

Елизабет Уорън обяви край на президентската си кампания на 5 март.

"Правя го с дълбоко чувство на благодарност към всеки човек, който се включи в тази битка, всеки човек, който даде шанс на нова идея, всеки човек, който промени поне малко позицията си за това как би трябвало да изглежда президентът на Съединените щати", каза Уорън пред журналисти край дома си в Кеймбридж, Масачузетс.

"Няма да участвам в президентските избори през 2020 г., но гарантирам, че оставам в битката за трудещите се хора в цялата страна, на които винаги се пада "късата клечка", каза още тя.

Елизабет Уорън отказа да обяви дали ще подкрепи друг от кандидатите за номинацията на Демократическата партия, като коментира, че има нужда от допълнително време, за да помисли по тази тема.

На въпрос какво е посланието й към жените, които ще бъдат разочаровани от стесняването на избора до "двама бели мъже", Уорън отговори: "Знам, един от най-тежките моменти във всичко това е свързан с неосъществените обещания и с всички малки момичета, които ще трябва да почакат още 4 години. Ще бъде трудно".

Причината за оттеглянето й са слабите резултати от предварителните избори на Демократическата партия в 14-те щата от Супер Вторник. Елизабет Уорън не успя да спечели нито една щатска надпревара до този момент, като остана на трето място дори в Масачузетс, от който беше избрана за сенатор. Джо Байдън и Бърни Сандърс я изпреварват още в Мейн, Минесота, Северна Каролина, Вермонт и Вирджиния.

Оттеглянето й от предизборната кампания на Демократическата партия идва ден след новината, че Майкъл Блумбърг се отказва от битката за номинацията и подкрепя Джо Байдън. Двама от останалите конкуренти - Пийт Бътиджъдж и Ейми Клобъшар също разпуснаха своите щабове в полза на бившия вицепрезидент.

В кампанията остават трима души: Джо Байдън, Бърни Сандърс и Тълси Габард, представителка на Хаваи в долната камара на Конгреса.

Тази новина е в развитие, очаквайте повече информация.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024