Мутафчийски си изпусна нервите: "Очаквам много хора да измрат, яко да измрат"

Началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски даде изненадващо интервю за Миролюба Бенатова, излъчено по TV1.

В него той изпуска нервите си и дори прекратява интервюто.

Прави го на въпроса: “Вие какво очаквате да се случи?”

“Очаквам да измрат много хора, яко да умрат.”, казва Мутафчийски

“Защо? На каква база”, пита Бенатова, на което ген. Мутафчийски добавя ядосано: “Еми ще видите защо. На базата драги, на това, че ви очаква …”

По време на интервю, което е над 20 минути монтирано (т.е. на живо е продължило по-дълго време), генералът видимо губи търпение на няколко пъти. Това, която го провокира е въпросът на журналистката дали все пак, въпреки навременното взимане на мерките, не е имало пробойни в системата и дава за пример Видин и прибиращите се от чужбина българи. След като събеседникът ѝ отрича да е имало пропуски, Бенатова продължава да му задава същия въпрос, давайки различни примери с хора.

Мутафчийски прехвърля някои от въпросите към министерство на здравеопазването, а за други казва, че са от компетенциите на съответните болници.

В крайна сметка той започва да губи търпение и на няколко пъти отправя директни критики към медиите като уточнява, че не става дума за “големите медии, които ги гледат много хора”, и добавя, че срещу него е имало активна медийна кампания от някои медии и хора.

Към края на разговора, който се провежда в неговия кабинет, той дори казва: “Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите - с вашите упорити въпроси, говорим за пробойни в системата, системата, която реши всички проблеми.”

Друг въпрос, който силно ядосва генерала е дали повишеният брой новозаразени не се дължи на по-големия брой тестове.

“Говорите глупости, обезценявате целия труд…”

За да се стигне накрая до напускането му на интервюто. Макар формално то да не е прекратено от журналистката, последните минути от интервюто обстановката видимо е натегната, а разговорът е напълно изчерпан.

TV1 е кабелната телевизия, в което Милен Цветков започна предаването ALTERNATIVATA, което след трагичния инцидент с него, се води от Генка Шикерова. Именно при Генка Шикерова Бенотова представи интервюто.

От думите на ген. Мутафчийски става ясно, че Бенатова взима интервюто за TV1.

Последно журналистката обяви, че ще кара такси като форма на протест след отстраняването ѝ от NOVA.

По повод на интервюто на ген. Мутафчийски, Бенатова обясни за начина, по който е стигнала до него:

"Срещнахме се вчера, в края на извънредното положение. Срещата беше извънредна, непланирана. Предния ден поисках от министерството на здравеопазването да ми съдействат за интервю с някого от щаба, по повод конкретен сигнал за искане на негативен ПСР тест срещу планов прием в болница. От МЗ ме препратиха към Министерския съвет. Оттам, през пресцентъра и по каналния ред, направих същото искане, следствие, на което няколко часа преди интервюто получих потвърждение. Нямаше как да питам само за конкретния случай. Факт е, че Мутафчийски прие да отговаря и на други въпроси. Как и дали отговори по същество, вече е друга тема. Благодаря за интереса към работата ми. На него му благодарих за търпението, въпреки че накрая си тръгна преди да сме приключили разговора официално."

Впоследствие Миролюба Бенатова допълни картината, споделяйки в нов пост във Фейсбук, че е посрещната от Мутафчийски с думите: "Ти, от таксито, къде си тръгнала да се връщаш?"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Няма да има "гъвкавост" в изискванията пред България за членство в Еврозоната

България трябва да покрие критериите, включително и по отношение на инфлацията, за да въведе еврото през 2025 година, смята Паоло Джентолеони

15:01 - 03.12.2023
Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023