Снимка: © facebook.com/otrovnototrio

„Отровното трио и гражданите“ отвори своя платформа за наблюдение на изборния процес, която носи името "Мутри вън". Целта на адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян е "противодействие на измамите и манипулациите при броенето на бюлетините и купуването на гласове".

Парламентарните избори трябва да се проведат на 28 март, но датата все още не е потвърдена.

От "Отровното трио", които организираха антиправителствените протести, търсят 15 хиляди души, които да бъдат разпределени в изборните секции в страната, за да изградят "щит за честни избори".

Платформата, на която да се записват доброволците, може да бъде намерена на адрес mutrivan.com, пишат Бабикян, Хаджигенов и Минеков, които ще се явят на изборите заедно с Мая Манолова и "Изправи се.БГ".

Наблюдателите ще трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите, а след това да получат заверено копие от протокола на съответната изборна секция. После трябва да снимат копието и да го качат в специалното мобилно приложение. "Това е нашият преброителен щаб", обявиха от триото. Той ще обработва резултатите, ще ги публикува в реално време и те ще бъдат разменяни и сравнявани в рамките на "мрежа за партньорство" с други извънпарламентарни сили.

Инициативата на "Отровното трио" е по примера на кампанията на "Демократична България" , която вече представи свое мобилно приложение за наблюдение на вота, наречено "Ти броиш!".

От триото обявиха, че ще поддържат екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане на сигнали за нарушения.

"Тази битка е важна за всички, защото избраниците ще гласуват правилата, по които живеем, ще определят бюджета, съставен с нашите пари, ще избират правителство и ще контролират изпълнителната власт", пишат Бабикян, Минеков и Хаджигенов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина