Министерството на вътрешните работи публикува 2-минутен запис, от който се вижда как Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са доведени в сградата на ГД "Национална полиция" на 17 март.

Записът е монтиран така, че лицата на задържаните и придружаващите ги служители да не се виждат.

В него се вижда, че Борисов, Горанов и Арнаудова са доведени в полицията с немаркирани автомобили на полицията. Никой от тях не е с поставени белезници. В по-късен етап бившият премиер е отведен в 7 Районно полицейско управление.

"В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР. При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство", се казва в съобщение на МВР.

В 16 ч. наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с разследващите полицаи.

До момента не е ясно дали обвинението ще разпореди удължаване на временното задържане на тримата за 72 часа. Ако това не се случи, Борисов, Горанов и Арнаудова могат да излязат на свобода.

"При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата", се казва в информацията.

От пресцентъра на МВР казват още, че "Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения".

От съобщение на прокуратурата по повод получените материали от МВР става ясно, че полицията е започнала разследване за изнудване, извършено от или с участието на длъжностно лице, при което са причинени значителни имуществени вреди в периода 2014-2019 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Двата руски газопровода "Северен поток" аварираха едновременно

Дания ограничи движението на корабите заради изтичане на газ край остров Борнхолм

"Това е моето политическо завещание": Стотици гости на премиерата на книгата на Иван Костов

"Ако демократичната общност се превърне в авангард и излъчи своите силни послания към обществото, много бързо ще се решат другите проблеми"

21 офиса на Еконт в страната ще работят и в неделните дни

В рамките на 24 часа, всеки потребител на Еконт в районите на тези 21 офиса, ще има възможност да вземе пратката си.

Дагестан отказва на Кремъл да изпраща мъжете си като пушечно месо в Украйна

Втори ден на протести в Махачкала срещу войната

Kaufland изгради парк с над 300 нови дървета в кв. „Горубляне“

Избрани са видове, които пречистват повече въздуха

Урсула фон дер Лайен идва в България за откриването на интерконектора с Гърция

Това е второто посещение в България на председателя на ЕК за тази година

Русия изпрати въоръжена охрана на границата с Грузия заради бягащите резервисти

Почти 5000 автомобила чакат на пункта "Верхний Ларс", за да напуснат Русия

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстното, е бил дрогиран и пиян

В кръвта на 39-годишния шофьор са открити кокаин и 1,7 промила алкохол