МВР показа записи от задържането на Борисов, Арнаудова и Горанов

Министерството на вътрешните работи публикува 2-минутен запис, от който се вижда как Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са доведени в сградата на ГД "Национална полиция" на 17 март.

Записът е монтиран така, че лицата на задържаните и придружаващите ги служители да не се виждат.

В него се вижда, че Борисов, Горанов и Арнаудова са доведени в полицията с немаркирани автомобили на полицията. Никой от тях не е с поставени белезници. В по-късен етап бившият премиер е отведен в 7 Районно полицейско управление.

"В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР. При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство", се казва в съобщение на МВР.

В 16 ч. наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с разследващите полицаи.

До момента не е ясно дали обвинението ще разпореди удължаване на временното задържане на тримата за 72 часа. Ако това не се случи, Борисов, Горанов и Арнаудова могат да излязат на свобода.

"При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата", се казва в информацията.

От пресцентъра на МВР казват още, че "Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения".

От съобщение на прокуратурата по повод получените материали от МВР става ясно, че полицията е започнала разследване за изнудване, извършено от или с участието на длъжностно лице, при което са причинени значителни имуществени вреди в периода 2014-2019 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024