Снимка: © Getty Images

Столичната полиция, ГД "Национална полиция" и ГДБОП са започнали разследване за изчезването на 32-годишен мъж, който е в неизвестност от понеделник.

Издирваният Александър Алтънбашев е IT-сепциалист и се занимава с търговия с криптовалути. В прокуратурата е образувано разследване за евентуален случай на отвличане, но до момента няма категорични данни, които да потвърждават подобно престъпление.

Съдът е разрешил искане на прокурорите за предоставяне на достъп до трафични данни от мобилни оператори, така че да се провери къде се намира мъжът.

Сигналът за изчезването му е подаден от сестрата на Алтънбашев, която е известила полицията, че от два дни не може да се свърже с него, а липсата на комуникация е нетипична за близките.

Според нейните данни - той я е информирал, че трябва да пътува до провинцията, а след това и до морето, без да уточни къде точно планира да пребивава.

Тя се е усъмнила за евентуално престъпление, след като е видяла непознат мъж да влиза в дома на брат ѝ.

Нова ТВ твърди на база на информация от свои източници, че последният разговор на Алтънбашев бил с Ивайло Борисов - Ториното.

Той е смятан за приближен до Златко Баретата, разследван е по няколко дела. През 2016 г. негови охранители нанесоха побой на шофьор заради спор на Околовръстното шосе на София. През 2018 г. Борисов беше задържан временно по разследването за отвличането на Адриан Златков - син на бизнесмена Тони Златков, собственик на автокъща за луксозни коли. Случаят така и не стигна до съд.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170

И Украйна, и Русия твърдят, че контролират Лисичанск

Британското разузнаване подкрепя позицията на Киев