МВР публикува информация за 116 случая с висок обществен интерес, игнорирани от прокуратурата Снимка: © Булевард България

МВР публикува на официалния си сайт обобщена информация, получена от ГДНП и ГДБОП, за 116 слуая с висок обществен интерес, които все още очакват произнасяне от страна на прокуратурата.

Списъкът с данните включва приключени преписки и проверки от периода 01.01.2021 до 25.03.2022 година, засягащи публични лица, които заемат ръководни длъжности в държавните и общински администрации, свързани са с корупция, здравеопазване и други значими теми.

Там могат да бъдат открити историята "Осемте джуджета", сигналът на Светослав Илчовски за натиск от страна на ГЕРБ върху бизнеса му, преписка за охранителната фирма "Делта Гард" и сигналът за скандала с млекопреработвателното предприятие "Жоси" - в него се твърди, че през 2013 година бащата на Иван Гешев е получил 2% дял от фирмата срещу съдействие към собственика от страна на главния прокурор.

Налични са също преписки, свързани с имотни сделки на жената, с която Гешев живее на семейни начала, Детелина Ханчева, закононарушенията при строителството на АМ "Хемус" и удълбочаването на канала на пристанище Варна след появата на Ахмед Доган като инвеститор в района.

Там е и разследването за изнудване на Васил Божков, във връзка с което на 17 март бяха задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024