На 4 януари ББР ще обяви нов продукт, насочен към сектор "Туризъм" Снимка: © bTV

Нов пакет, който цели да помогне на затруднения сектор "Туризъм", ще бъде обявен във вторник от Българската банка за развитие, обяви Даниел Лорер в предаването "12+4" по БНР.

Става въпрос за "нов кредитен инструмент, който ще може да облекчи хотелиерския и ресторантьорския бизнес съвсем скоро". Министърът на иновациите и растежа отказа да даде повече детайли поради скорошната дата на събитието.

"С банката работим много активно за създаването на подобни продукти и в някои сектори на замеделието, и в още някои отрасли, в които се надяваме да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици," допълни той.

Лорер определи "изключително трудната бюрократична обстановка и изключително разпространената корупция на различни нива в администрацията" като основна пречка за привличане на нови чужди инвеститори.

"Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази стратегия ще започне да носи своите плодове."

Според него повишената инвеститорска активност ще стимулира държавата да оправя локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024