На 4 януари ББР ще обяви нов продукт, насочен към сектор "Туризъм" Снимка: © bTV

Нов пакет, който цели да помогне на затруднения сектор "Туризъм", ще бъде обявен във вторник от Българската банка за развитие, обяви Даниел Лорер в предаването "12+4" по БНР.

Става въпрос за "нов кредитен инструмент, който ще може да облекчи хотелиерския и ресторантьорския бизнес съвсем скоро". Министърът на иновациите и растежа отказа да даде повече детайли поради скорошната дата на събитието.

"С банката работим много активно за създаването на подобни продукти и в някои сектори на замеделието, и в още някои отрасли, в които се надяваме да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици," допълни той.

Лорер определи "изключително трудната бюрократична обстановка и изключително разпространената корупция на различни нива в администрацията" като основна пречка за привличане на нови чужди инвеститори.

"Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази стратегия ще започне да носи своите плодове."

Според него повишената инвеститорска активност ще стимулира държавата да оправя локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024