На 43 Том Брейди ще играе на Супербоул за десети път Снимка: © Getty Images

Тампа Бей Буканиърс с легендарния куотърбек Том Брейди срещу действащия шампион Канзас Сити Чийфс – това ще ни предложи „Супербоул 55“ на 7 февруари.

Този финал в американския футбол стана факт, след като двата отбора спечелиха ключовите мачове в своите дивизии. В NFC Тампа Бей се наложи с 31-26 над Грийн Бей Пакърс след три паса за тъчдаун на неостаряващия Брейди. За Буканиърс това е първо участие на Супербоул от 18 години насам. За 43-годишния Брейди обаче е десето - той ще търси своята седма титла.

Финалният мач ще бъде противопоставяне между него и куотърбека на Чийфс Патрик Махоумс, който бе избран за „най-полезен играч“ на миналогодишния Супербоул. Чийфс стигнаха до шанса отново да се борят за трофея след 38-24 над Бъфало Билс във финала на AFC.

Супербоул 55 ще се проведе на стадиона на Буканиърс „Реймънд Джеймс“ и ще бъде едва първият случай в историята, в който един от участниците ще играе на свой терен. Поради рестрикциите, свързани с Covid-19, на трибуните ще бъдат допуснати само 22 хиляди зрители. 7500 от тях ще бъдат здравни работници, които ще получат безплатни пропуски.

Чийфс ще се опита да стане първият отбор 2004-2005, който печели в две последователни години трофея „Винс Ломбарди“. Тогава това бе постигнато от Ню Ингланд Пейтриътс и Брейди.

Куотърбекът отдавна е счупил всички възможни рекорди в Националната футболна лига. Той прекара първите 20 години от кариерата си с Пейтриътс, с които игра в 9 мача за Супербоул и спечели 6 от тях. Освен това четири пъти спечели наградата за MVP на финала.

20-те му сезона като куотърбек за един отбор също са невиждано преди това постижение. През миналата година той напусна Ню Ингланд и подписа двугодишен договор с Буканиърс само за да изведе тима до Супербоул още в първия си сезон.

Ще се проведат ли Олимпийските игри през 2021: Новините от Токио са все по-противоречиви


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024