Над 10 млн. лв. за срутища: "За съжаление такава е природата в България"

Правителството планира да плати над 10 милиона лв. за укрепване на срутища по пътищата в София-област и Благоевград. Това стана яснои от думите на премиера Бойко Борисов по време на оглед на затвореното шосе по Искърското дефиле.

Пътят Своге-Ребърково в района на Елисейна беше блокиран след срутването на огромна скална маса, която втори ден не може да се отстрани от работниците.

Очаква се разчистването да продължи до сряда, а дотогава ще се пътува по обходни маршрути.

По-бавната работа беше обяснена от Борисов с опасността от повторение на срутището: "Няма смисъл да се рискува човешки живот за ден разлика. Важно е бързо да се разчисти, но при спазване на всички мерки за безопасност. Нощно време не им давам да работят, защото те също са деца и съпрузи на някого".

"Почти всяка сряда заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, ремонти по старите трасета. За съжаление такава е природата в България", беше обяснението му за поредния инцидент с неукрепени скали край пътищата.

„В понеделник най-вероятно министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и аварии, защото има подобно свлачище над Благоевград. За него ще са необходими около 4-5 млн. Може би има и още 5-6 подобни належи. В сряда ще издадем постановление и веднага ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лв. ще отидат за ремонти и срутища. Трябват мрежи, чистене“, каза още Борисов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024