Над 100 дупки се отвориха по АМ "Тракия", строителят се оправда с дъжда

Почти 150 дупки са се отворили върху асфалта на АМ "Тракия" между Карнобат и Бургас за последните дни. Строителната фирма, която отговаря за поддръжката на участъка, твърди, че дупките по пътя ще бъдат запушени аварийно с тампониране до петък на обяд.

На въпрос дали масовите дефекти по пътя са се появили, защото горният слой на асфалта е тънък и некачествено изработен, представителят на компанията заяви пред bTV "Абсолютно не". Собственото му обяснение е, че "обилните валежи от дъжд в последните четири дни" били причината за състоянието на участъка.

Според договор от 2018 г. поддръжката на този участък би трябвало да се изпълнява от държавната фирма "Автомагистрали" ЕАД.

"Опитвам се да не превишавам скоростта, но при 120/140 км/ч и трепването на волана, и влизането в дупка е много по-различно от карането в градски условия. Мисля, че е крайно време нещата да започнат да се случват както трябва. До преди 5 години това може и да се смяташе за нещо нормално, но чудатата 2020 г. много изостри сетивата на хората. Чувствителността на хората е изключително висока и хората искат нещата да се случват както трябва", казва Митко Иванов, шофьор от Бургас, пред телевизията.

От АПИ са заявили пред bTV, че не се планира основен ремонт на компрометираната отсечка.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024