На 19 януари България отбелязва нов антирекорд по брой инфектирани с Covid-19 за денонощие. След като вчера случаите бяха рекордните 9996, днес системата на здравното министерство отчита 11 181 заразени с коронавируса.

Делът на положителните проби се увеличава до 24%, а за един ден активните случаи се покачват с над 10 хиляди и вече са повече от 170 000 - според официалните данни.

91 пациенти са загубили битката с Covid, като 92% от тях не са били напълно ваксинирани. Оздравелите са много по-малко от инфектираните – 1756.

Още 660 пациенти са постъпили в болници, където настанените с коронавирусна инфекция са 5259. От интензивни грижи се нуждаят 554 от тях. Прави впечатление, че тези стойности не се повишават значително през последните дни въпреки рязкото увеличение на новите случаи.

Ваксинационната кампания не се движи в нужното темпо със само 18 990 дози, поставени през изминалия ден. Със завършен имунизационен цикъл са 1 967 200 души, а над 527 хиляди от тях са си поставили и бустерна доза.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори