Снимка: © Getty Images

Мъж се е врязал с автомобила си в група участници в карнавал в град Фолкмарзен в Хесен. Инцидентът се е случил в ранния следобед, по време на подготовката за традиционното масово събиране за края на карнавалния сезон в Германия - т.нар. Rosenmontag (розов понеделник), 48 дни преди Великден. 

Според информация на "Билд" - има 35 ранени души, сред които 18 деца. Седем от тези хора са със сериозни наранявания.

Шофьорът - мъж на 20-30-годишна възраст - е арестуван и отведен за разпит, като причините за тежкия инцидент все още не са известни. Все още се проверява дали причината за инцидента е повреда или умишлено нападение, но призовава всички свидетели да изпратят снимков материал до разследващите и да се въздържат от спекулации в социалните мрежи. 

Въпреки това, Hessische Rundfunk твърди, че автомобилът се е движил поне 30 метра в тълпата от хора, преди да спре, а шофьорът е давал газ. Говорител на полицията също обяви, че водачът на автомобила е действал предумишлено.  

Фолкмарзен е малък град с около 6800 жители в окръга Валдек-Франкенберг в провинция Хесен. Намира се на около 250 км северно от столицата на провинцията Висбаден. 

Вследствие на тежкия инцидент всички карнавални прояви в провинция Хесен ще бъдат преустановени. 

Прочети