Над 54 хиляди лева събра второто издание на дарителската кампания на Kaufland и DMS

Второто издание на съвместната дарителска кампания „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“ на Kaufland България и платформата DMS България събра 54 520 лева. В нея клиентите на веригата даряват за хора, които имат нужда от лечение, в дарителски кутии в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна. Събраните средства вече са предоставени на DMS и ще бъдат разпределени между всички 50 активни кампании за лечение, регистрирани в дарителската платформа.

Второто издание на инициативата се състоя от 1 декември 2021 г. и продължи до 16 януари тази година. Най-много средства са събрани в хипермаркетите на Kaufland в комплекс „Люлин“ и в кв. Банишора в София, както и в обектите на компанията в Кърджали, Сандански, Сливен и във варненския ж.к. „Възраждане“. След всяко издание на кампанията сумите от дарителските кутии се събират и обработват от инкасо компания и се предоставят директно на DMS.

Първото издание на „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“ се проведе през април и май 2021 г., когато в рамките на месец бяха събрани и дарени 26 750 лева. Сумата отново беше разпределена между активни кампании, регистрирани в дарителската платформа на DMS. Инициативата дойде в отговор на многобройните запитвания в продължение на години от клиенти на компанията за разполагане на дарителски кутии за събиране на средства за лечение в нейните търговски обекти. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, и прозрачен процес на дарителство, компанията се обърна за експертно съдействие към DMS.

Дарителската платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“. DMS работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения.
Чрез „ДАРИ“ Kaufland разшири възможностите за дарение на място в своите обекти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024