„Обичам бижутата – злато и диаманти. Все пак съм жена“, възкликва в свое интервю иконата на съвременното кино и модел за подражание на много жени по света Моника Белучи. Със своите прями изказвания за любовта, мъжете, красотата и храната, горещата италианка се е превърнала в символ на истинската и силна жена на новия век, която знае как да се наслаждава на живота. Има какво да научим от нея - да си подаряваме щастие всеки ден. И най-вече – да го правим за себе си, защото заслужаваме. В най-нежния месец от годината, в който по света се отбелязва деня на жената и нейната независимост, имаме и повод да го направим. Женствеността трябва да се празнува.

През вековете ролята на жената в обществото се е променяла, но винаги тя е била онази, която е създавала естетика и уют. Най-мощното оръжие са ръцете ѝ. От първата майчина прегръдка за новороденото до топлата ръка на рамото на любим човек, жената успява да създава и вдъхва любов на всички около себе си.

В съвременния свят нежните дамски ръце крият още повече сила и страст, които могат да покорят света. Независимо дали се носят по клавиатурата на компютъра в офиса, по клавишите на пианото в някоя зала или без миг на колебание държат скалпела в операционната, те творят и вдъхват живот. Създават красота и радост за окото дори и само да сложат свеж букет във ваза.

Истинска красота за смелите женски ръце са създали майсторите бижутери на австрийския бранд FREYWILLE. Те представят новата си серия ръчно рисувани пръстени, гривни и колиета, вдъхновени от нежната и пъстра женска природа, претворена в знаменитата картина „Раждането на Венера“. Сандро Ботичели успява да запечата в платното си чистия и невинен поглед на Венера, в съчетание с нейната сила и увереност.

Същият дух носят и бижутата на FREYWILLE от едноименната серия. Луксозните пръстени и гривни с обков от 24-каратово злато не са просто наслада за сетивата, но и награда, която всяка жена заслужава да носи на ръцете си. И всеки път, когато поглежда към тях, докато държи книга или чаша кафе, да е уверена в себе си и в своите постижения.

Съвременната Венера не се носи по водите на живота, подухвана от вятъра, както е в картината на Тосканския майстор. Тя го държи здраво в ръцете си и сама определя курса му. Избира бизнес ангажиментите си и с едно обаждане по телефона може да сключи сделка за милиони. И да отпразнува победата си ярко и блестящо – точно каквито са и бижутата FREYWILLE.

Жените в днешно време не се страхуват да привлекат вниманието към себе си и да изразят позиция. И го правят по категоричен начин със своите действия, думи и визия. Каква по-сигурна възможност да бъдат забелязани от едно изящно колие на шията, което приковава погледите? Медальоните в серията, вдъхновена от богинята на любовта, впечатляват със своето изящество и нотка дързост. Те също са ръчно изработени, което е запазен метод на марката през цялата ѝ над 70-годишна история.

„Раждането на Венера“ не е първата линия, с която австрийската марка дава възможност на жените да носят върху себе си истинско произведение на изкуството. Компанията вече лансира няколко серии, вдъхновени от творци като Клод Моне, Винсент ван Гог, Густав Климт, Пол Готе.

Подходът за създаване на уникални, ръчно изработени бижута с мотиви от работата на световни художници не е изненадващ, ако знаете, че създател на FREYWILLE е именно една художничка - Михаела Фрей. Първоначалната ѝ цел, когато основава компанията през 1951 г. е да прави декоративни предмети от емайл. Впоследствие се превръща в страст и отдаденост за създаване на неповторими бижута със своя собствена философия и ценност. Съмишлениците и наследниците ѝ в компанията приемат този подход и го надграждат, като започват да използват нов метод за емайлиране на украшенията. Изцяло ръчният процес включва отличително проектиране, нанасяне на слоеве, деликатното им изпичане и монтаж. Това осигурява характерното за бижутата FREYWILLE разнообразие от цветове, тяхната наситеност и блясък. Използваните материали винаги са първокласни – злато, сребро и диаманти за различните серии.

И днес, 70 години по-късно, майсторите на марката продължават да творят ръчно своите произведения на изкуството в сърцето на Виена. А на нас като съвременни Венери се пада удоволствието да им се наслаждаваме и да ги носим едновременно със сила и финес – както всичко друго в живота ни.

Бижуто като тържество на лукса и изкуството


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024