Наръчник за подаряване на преживявания - алтернатива на класическите коледни подаръци Снимка: © Gift Come True

„Шал за баба. Ръкавици за мама. За мъжа ми...може би комплект козметика за брада. Не, това е банално. По-скоро...ръкавици? Не, това беше за мама. Ефектен ключодържател? Тенджера под налягане, която ще ползвам и аз? За колегите може би по един календар за новата 2024 г.? Или това е твърде old school… За сестра ми нещо женствено… спирала, парфюм? А за децата нещо оригинално, нещо, което нямат...пъзел? Конструктор?“

Да, най-светлият християнски празник от години е придружаван от нелеко ментално усилие, посветено на избора на подаръци, което се заражда още в началото на ноември и достига своя пик в средата на декември.

Няма значение колко сме креативни. Творчески директори на рекламни агенции, режисьори на театрални постановки, писатели-фантасти... когато стане дума за коледните подаръци – всички сме в джаза. И блъскаме главите си в една и съща стена, за която Pink Floyd могат само да мечтаят: какъв смислен, оригинален и персонализиран подарък да връчим на своите роднини, приятели и колеги в празничните дни?

И докато обичайните материални подаръци отдавна са се изтъркали от смисъл и употреба, на помощ ни идват новите герои на деня: подаръците-преживявания. Онези, които залагат на емоцията, на непосредствената радост, на усещанията, на психологическата и философската платформа, извеждаща на преден план живота „тук и сега“.

Именно от зоната на тези нови герои се появява платформата за преживявания Gift Come True: един безкрайно полезен проект, който слага хикс на душ геловете, червилата в неподходящ цвят и шаловете, обречени на забвение в някой рафт на гардероба, и ни показва как можем наистина да вдъхновим, зарадваме и ентусиазираме хората, на които държим, по празниците.

Направихме една селекция за различните хора, такива, които още вярват в Дядо Коледа, такива, които вече знаят, че няма как във всеки мол да има по десет дядоколедовци, но някак не вярват, че той не съществува, и такива, които са загърбили комерсиалната страна на празника, но все пак тайничко очакват готини подаръци.

Вижте я, вдъхновете се, спестете си ежегодното блъскане по молове и пазари:

подаръци за мъже, коледа 2023 г., моторна шейна, gift come true

За мъжете

Преход с моторна шейна за двама, аква родео и още...

Забравете за вълнените чорапи. Мъжете искат тръпка, преживяване, дозиран риск, който да вдигне адреналина и да ги откъсне от ежедневието. И въпреки че традиционно приемаме, че лятото е по-забавният сезон, зимата също може да е сезон на веселбата.

С прехода с моторни шейни по Рилските езера, Боровец, Стара планина или Витоша, подарявате преживяване, което ще се помни дълго. То включва квалифициран водач, гориво и всички необходими за моторната шейна консумативи, предпазни средства и избор на маршрут.

Другият подарък, който ни се струвa особено изкусителен, е аква родеото на яз. Батак. 10 минути концентриран адреналин с гмуркане, превъртане и хоризонтално издигане над водата с до 40 км/ч.

Ако мъжът ви/баща ви/синът ви/вуйчо ви/племенникът ви изпитват любов към високоскоростните и високо емоционални преживявания, аква родеото със сигурност ще влезе в топ 3 на най-мощните им забавления.

Освен горепосочените подаръци, на сайта на Gift Come True може да избирате още между стрелба с пистолет и пушка, петстепенна дегустация на вино, пилотиране на малък самолет или моторен делтапланер, офроуд приключение, скок с парашут и др.

подарък за жена, коледа 2023 г., масаж флотация

За жените

Работилница за тракийски катми, масажи и още...

Жените отдавна са казали, че най-хубавите подаръци идват в малки опаковки, а с Gift Come True те могат да дойдат освен на посочен адрес в красива опаковка, и онлайн в рамките на минута.

Избираме работилницата за тракийски катми да оглави нашата селекция, защото комбинира в едно преживяване чара на зимното българско село, тръпката от ново кулинарно предизвикателство и сетивното удовлетворение от консумацията на това предизвикателство.

Работилницата се провежда в Садово, където тракийските катми са здрава, регионална традиция. Участниците забъркват тестото, пекат го на огън в стар семеен сач и приготвят чеснова топеница като в същото време могат да облекат традиционни тракийски носии и да качат в Instagram кадри с тях – истинни или шеговити, по техен избор.

Освен работилницата за катми, в Gift Come True може да изберете урок по грим от професионален гримьор, терапевтичен масаж за цяло тяло с флотация или без, практика по йога на смеха в солна стая и още десетки преживявания, които биха извикали искрена коледна усмивка у (почти) всяка жена. Ако мислите в по-практичен порядък (в смисъл и за себе си) един кулинарен курс на тема екзотична кухня за любимата жена, майка, баба е освен страхотно преживяване за нея, сигурно разнообразие на трапезата за вас.

подаръци за двойки

За двойките

Зимна ваканция, мачинг татуировки и...

Независимо дали става дума за родителите, за кумовете, за най-добрите семейни приятели или за вас самите, всички двойки (а особено онези на повече от месец) имат нужда от напомняне, че има живот отвъд кухнята, диванния Netflix и битовия микромениджмънт, който съпътства съвместния бит. И той е добър, вълнуващ и смислен.

Първото преживяваня за двойки от Gift Come True, което ни хвана окото, е зимната ваканция в Русковец Терма Спа & Ски Резорт в Добринище. Спа услугите са на високо ниво, има сауна (разбира се), парни бани, кнайп пейка и плуване в минерална вода с изглед към Пирин, което винаги действа терапевтично.

Отделно, Добринище е топ място за зимна почивка, тъй като е близо до пистите на Банско за скиорите и бордистите, но в същото време е спокойно и тихо, паркирането не е проблем, а атмосферата винаги е особено уютна и магическа (нещо като българския Хогсмийд).

Друг подарък, от който се впечатлихме, е ваучерът за мачинг татуировки в Електрик Инк. Студиото залага предимно на традиционните татуировки, но предлага и т.нар. неотрадишънъл татуси, файнлайн, черно-бели, реализъм, мандала др. Татуировките отдавна не са запазена марка за определени групи от субкултурата, а символика, която може да е експресия на всичко, включително на вечната любов. Или на любовта, която иска да е вечна.

Или „тайно пътуване „ за двама. Разчупете стандартните пътешествия с пътуване до уникално място със страхотни домакини, чиято крайна дестинация е тайна до последния момент, деня на тръгване. Рила, Родопите или на морето – вие избирате.

Освен гореизброените подаръци за двойки, на сайта на GCT може да намерите курсове за изработка на свещи, дегустация на ракия за двама, офроуд ATV приключения и още.

подаръци за деца

За децата

Гимнастика в The Little Gym, поп и джаз пеене и какво друго?

The Little Gym e фрайчайз за детска гимнастика, в който всичко е точно такова, каквото трябва да бъде. Готини „тийчъри“, забавление за децата, подготовка за евентуална бъдеща кариера или просто хоби като гимнастици и гимнастички. Има различни възрастови групи, открити уроци с присъствие на родителите, тематични партита по празниците и най-важното...един час време за родителите докато децата купонясват и се учат на дисциплина и двигателна култура по забавен начин.

Ако пък имате близки с малко бебе, във воден празник за цялото семейство ще се превърне плуването на мама и тати с бебе или с малко дете в басейн.

И като стана дума за спорт, другата сфера, която би следвало да е достъпна за всяко дете, е изкуството. Пеене, танци, рисуване, четене...първите докосвания до изкуството дефинират дали в бъдеще детето ще намира утеха и радост в изкуството, както и до голяма степен дали ще го практикува от другата страна.

деца, танци, гимнастика, идеи за подарък, коледа 2023 г.

В Gift Come True може да вземете индивидуални уроци по пеене, музикални инструменти, групови програми и мастър класове за вашето дете или пък това на съседите. Уроците се провеждат в школата Music Lab Academy и се водят от професионални, персонални педагози.

Доста по-добре от поредния пъзел.

И така, излиза, че с Gift Come True, всеки може да бъде Дядо Коледа, и то без да навлича червен костюм и да си лепи бяла брада.

Няма проблем, ако не нацелите точния подарък. Всичко ваучери са валидни 1 календарна година, през която могат да бъдат заменени за всяко друго преживяване.

И ако все пак потънете в морето от готини преживявания и не може да решите кое е най-подходящото за вашия специален човек, гифт картите са сигурното решение. Те са на различна стойност, а отделно от тях Gift Come True имат лоялна програма, чрез която всеки месец клиентите участват в различни томболи за 3 гифт карти, по 300 лв. всяка.

И нека бъде Коледа за всички.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024