Моника Белучи на корицата на италианския Vogue – не звучи като нещо неочаквано и изненадващо, само че актрисата не е главното действащо лице. Тя е отстъпила встрани и почти излиза от кадър, за да предостави полето за изява на 16-годишната си дъщеря Дева Касел.

Двете са облечени с красиви черни рокли, косата на Дева е сплетена в дълга плитка, а майка ѝ я е прегърнала, докато гледат към камерата.

„С Дева почувствах същата емоция, която съм имал, снимайки Кейт Мос и Наталия Водиянова“, казва известният фотограф Паоло Роверси, който прави фотосесията на Белучи и дъщеря ѝ в Париж. „Това е емоцията, породена от чистата красота. Тя е на 16 и е на корицата на брой, посветен изцяло на нейните връстници“.

Касел изгрява на корицата на броя за месец юли, в който основните теми са свързани с това какво мислят и какво искат тийнейджърите на нейната възраст, как да ги разберем и да им помагаме.

Дева е по-голямата дъщеря на Моника Белучи и любимия гангстер на френското кино Венсан Касел. Другото им дете Леони е на 11 години. Двамата бяха заедно от 1999 до 2013 г., но след това се разделиха, а Касел се ожени за модела Тина Кунаки, която роди дъщеря им Амазони.

54-годишният френски актьор се възхити на фотосесията на Моника и Дева, изразявайки любовта си със споделяне на корицата им в Instagram.

„Моника искаше да направи този жест и да отстъпи, оставяйки Дева да влезе под светлината на прожекторите. Майка и дъщеря на една корица – това не е нещо, което виждаме много често“, казва режисьорът Емануеле Фарнети за Vogue.

Това е първата фотосесия на Моника и Дева. Или по-скоро, втората, както твърди Белучи. „Попитах дъщеря си защо иска да се снимаме заедно, а тя ми даде един чудесен отговор: „Защото последният път, когато са ни заснели заедно, аз съм била в корема ти. Сега, когато започвам отново своето пътешествие, искам това да стане по същия начин“, разказва 56-годишния италиански модел.

Тя си припомня момента, когато е бременна в седмия месец с първата си дъщеря, а Фабрицио Фери ѝ прави красива фотосесия.

„Когато застане пред камера и играе ролята на модна звезда, Дева се забавлява и изразява себе си. Фактът, че тя прави стъпка в света на възрастните, зрелите хора по този начин, докато още ходи на училище, ѝ дава баланс и сигурност“, казва Белучи.

Дева Касел е родена в Рим на 12 септември 2004 г. Тя говори с майка си само на италиански, въпреки че баща ѝ е французин, но използва свободно общо пет езика.

Приликата между 16-годишното момиче и майка му е очевидна – същата черна, буйна коса, еднакви големи очи, и двете са високи и с красиви лица. Затова не е изненадващо, че Дева поема по същия професионален път още от ранна възраст.

Едва на 14 привлича вниманието на модната индустрия към себе си. През април 2019 подписва с Dolce & Gabbana и снима рекламна кампания за един от парфюмите им в град Равело, облечена в дантелена рокля. Дъщерята на Моника и Венсан Касел става лице на парфюмите на марката за пролетно-летния сезон през 2020 г. Така медиите вече следят всяка нейна стъпка.

„Искахме да видим кое все още е живо в мита за „Sweet Sixteen“ именно с Дева Касел“, казва Емануеле Фарнети за новия брой на Vogue. „Предоставихме възможността на 16-годишни автори да пишат за списанието, говорихме за връзката на тийнейджърите с техните родители, за сблъсъка между тях и възрастните, но най-вече за красотата на новото поколение“.

Това е естественият цикъл на живота, пише Vogue Italia – Моника отстъпва мястото си на едно младо момиче, което е красиво „по средиземноморски“.

„Понякога съм твърде сериозна, докато се снимам“, проявява критика към себе си Дева Касел по време на фотосесията. Белучи обаче гледа отстрани и ѝ вдъхва увереност без думи, само с присъствието си до нея.

„О, Боже! Кое е това красиво момиче?“, извиква Моника по време на снимките и кара всички в студиото да се обърнат към Дева, докато дъщеря ѝ я гледа намусено. „Любов моя, сега ти си на ход“, казва Белучи и се отдръпва от камерите.


Звезди по наследство: Дъщерите по стъпките на своите майки

Тина Кунаки и Венсан Касел: Всичко е наред, когато двама души го поискат

Моника Белучи - божествената муза на Dolce & GabbanaАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена