Най-доброто от два свята: пухкаво брауни с топли джинджифилови човечета Снимка: © Dr. Oetker

Тъмен шоколад, ванилия, захар, лешници, индийско орехче, канела, джинджифил…ако някой твърди, че думите нямат вкус вероятно не е чел рецепта за брауни с джинджифилови човечета.

За да направим Коледа 2024 г. освен светла и топла - вкусна, с Dr. Oetker се впускаме в приготвянето на тази рецепта, която носи сладост както от земята на шоколада, която познаваме и обичаме от деца, така и от страната на джинджифила, която опознахме през последното десетилетие и с голямо желание включихме с кулинарните си експерименти.

Ето я и рецептата:

Състав:

За браунито

За меденките

За декориране

Приготвяне:

Общо: 80 мин

  1. Приготвяне на браунито

Загрейте фурната, намаслете и застелете с хартия за печене правоъгълна форма с размери 26х20 cm. Начупете шоколада на парчета и го поставете заедно с маслото в купа.

Разтопете шоколада и маслото в микровълновата на няколко пъти по 30 секунди, като разбърквате между всеки път, докато сместа се разтопи.

Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C

Добавете захарта към разтопената смес и разбийте до гладкост. Добавете яйцата и есенцията ванилия към сместа и разбийте на висока скорост за 2-3 минути, докато бъркалките застанат прави в сместа.

Пресейте брашното и какаото в сместа и разбъркайте, докато се смесят. Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре. Изпечете.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: 20 Минути

  1. Приготвяне на меденките

Загрейте меда, захарта, есенцията ванилия и маслото в тенджера, като разбърквате непрекъснато, докато маслото и захарта се разтворят напълно. Изсипете сместа в купа и я оставете да изстине.

След като медената смес изстине, смесете брашното с бакпулвера, подправката за меденки, смлените лешници.

Прибавете маслено-захарната смес и разбийте с миксер (кука за тесто) до получаване на гладко тесто. Разточете тестото на части върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 1/4 (0,5 см) и изрежете джинджифилови човечета.

Поставете част от тях върху брауни тестото, след като е изпечено, а останалите може да се наредят върху хартия за печене.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: около 10 - 15 Минути

Поставете браунито върху решетка и оставете да изстине напълно. Изпечете останалите бисквитки.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: 10 Минути

  1. Декориране

Използвайте захарната глазура (айсинг) и поръските, за да украсите меденките.

Как да приготвите сместа от подправки за джинджифилови сладки?*

*Сместа от подправки за джинджифилови сладки включва кориандър, карамфил, канела, джинджифил, индийско орехче и кардамон. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, индийското орехче и кориандърът трябва да са в по-малко количество.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Гъста мъгла ограничава видимостта в голяма част от страната

Пътната агенция призова шофьорите да бъдат внимателни

11:20 - 01.01.2025
Важно днес

Близо 800 хиляди българи празнуват имен ден през януари

В първия ден от новата година имен ден имат Васил и производните му

10:31 - 01.01.2025
Важно днес

Украйна спря транзита на руски газ

На 1 януари изтече договорът между „Нафтогаз“ и руския „Газпром“.

10:02 - 01.01.2025
Важно днес

Какво влиза в сила от 1 януари

Минималната заплата в частния сектор се увеличава, ДДС за ресторанти и производители на хляб става 20%

10:00 - 01.01.2025
Живот

Честита нова 2025 година! Нека донесе здраве, мир, любов и успехи!

Дано следващата година да бъде още по-вдъхновяваща за младите хора, с поводи за гордост и обединение на цялото общество

00:01 - 01.01.2025