Неправилен тип виза е причината САЩ да откаже достъп на Кубрат Пулев Снимка: © Getty Images

Съединените американски щати са отказали достъп на българския боксьор Кубрат Пулев заради неправилен тип виза, съобщиха граничните власти на страната в отговор до BTV.

На 22 февруари, на летище „О’Хеър“ в град Чикаго, претендентът за световната титла на Международната боксова федерация в тежка категория е представил туристическа виза от типа B-1/B-2. Тя не му позволява да подписва трудови договори и да получава значими възнаграждения от американски организации и именно затова е бил депортиран от страната.

Целта на посещението на Пулев е била да промотира мача си срещу световния шампион Антъни Джошуа. Трябвало е той да предостави така наречената бизнес виза (0-1), която се дава за изключителни постижения в науката или спорта, за да може да извършва подобни дейности.

Самият боксьор сподели в социалните мрежи днес, че е разрешил проблемите си с властите. „Колкото до появилите се информации във връзка с моята виза, имахме леко недоразумение, което преодоляхме в движение“, написа Пулев.

Той е опитал да вземе полет от Чикаго до Лас Вегас, за да наблюдава на живо двубоя за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. След като се появиха информациите, че е бил депортиран, от BTV се свързаха с българския боксьор, който тогава сподели, че все още се намира на територията на САЩ.

В крайна сметка обаче официалното съобщение на граничните власти гласи, че Пулен е напуснал страната.

„На господин Пулев му е отказан достъп заради неточна виза и той напусна САЩ на 22 февруари в 21:30 ч“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024