Нещастен случай или самоубийство: Двете версии за смъртта на журналиста от Варна Снимка: © БНТ

Нещастен случай или самоубийство – това са двете основни версии, по които ще протече разследването за смъртта на журналиста от Варна Георги Александров. Това обявиха главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на варненската полиция Даниел Пашов.

В петък следобед – около 17:30 ч., тялото на 38-годишния мъж е намерено в района на дефектната тръба на Варненското езеро и по-точно в плавателния канал под Аспарухов мост. Причината за смъртта е удавяне, сочат данните от аутопсията.

При първите проби за наличие на алкохол в организма на Александров са открити 1,26 промила в кръвта, 2,04 в урината и 1,94 в гръбначно-мозъчната течност, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров. Предстоят експертизи, които да установят точните стойности в момента на смъртта.

Разследващите не са открили по тялото му следи от насилствена смърт, обявиха от държавното обвинение и МВР. Не се работи по версията, свързана с нападение заради работата му.

„По вътрешните органи има височинни травми от високо падане“, каза Чавдаров.

38-годишният мъж не се е прибирал две денонощия подред в дома си, а родителите му го обявили за издирване. Разследват се хората, с които се е срещал преди настъпването на смъртта.

„Вещите на Александров не са намерени. Може да са паднали", каза Ивайло Иванов.

Вчера местният сайт varnanovini.bg публикува анонимен текст със снимки от чатове, за които се твърди, че са водени от Георги Александров. Комуникацията във „Фейсбук“ е била с общинския съветник от Демократична България Стела Николова. От тяхното съдържание става ясно, че журналистът се е занимавал с темата за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро.

Александров е работил в Дарик радио, "Топ новини", бил е кореспондент на bTV и NOVA. Последното му работно място беше сайтът "Девня древна и модерна", издаван от Община Девня.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024