Нещастен случай отне живота на Sophie, продуцирала Мадона и Charli XCX

Нелеп инцидент е довел до смъртта на 34-годишната Sophie - DJ и един от най-успешните продуценти в електронната музика.

Лейбълът на Sophie съобщава, че тя е загинала при "ужасен инцидент" в Атина.

"Вярна на духа си, тя се изкачи нависоко, за да наблюдава пълнолунието, при което без да иска се подхлъзна и падна. Винаги ще бъде с нас. Семейството й благодари на всички за любовта и подкрепата и моли да бъде оставено на спокойствие в този съсипващ момент".

Sophie е известна с продуцирането на песни за Мадона и Charli XCX. Занимава се с музика от десетилетие, като през 2013 г. издава самостоятелния си сингъл "Lemonade".

Талантът й скоро е забелязан от някои от най-големите имена в поп-музиката. Най-честите й партньорства са с Charli XCX, с която работи по записите Vroom Vroom.

През 2015 г. продуцира и парчето "Bitch I'm Madonna".

Sophiе е транссексуална жена, като разкрива смяната на пола си през 2017 г. Ражда се на 17 септември 1986 г. в Глазгоу, Шотландия, но публичната информация за семейството и личния й живот е доста оскъдна.

"Да бъдеш транс, означава да поемеш контрол, за да приближиш тялото си по-близо до душата - така двете неща не се борят помежду си в опит да оцелеят", казва Sophie в едно от интервютата, в които описва идентичността си.

Според стари интервюта, интересът към музиката е провокиран от баща й, който я е водил на рейв партита.

На 10-годишна възраст признава на родителите си, че иска да се откаже от училище, за да стане продуцент на електронна музика. Въпреки че не прекъсва образованието си, продължава да се усъвършенства като DJ. Професионалната й кариера започва в групата Motherland, а по-късно започва да работи с артисти от лейбъла PC Music.

Иновативният й стил е определян като "хиперкинетичен" поп. Често използва високи женски вокали, смесени със звукови ефекти от синтезаторa Elektron Monomachine. Тя описва процеса на композиране като "изграждането на скулптура от различни материали" и сравнява звуците си с "латекс, балони, метали, пластмаса, ластици и др".

Новината за смъртта на Sophie беше последвана от десетки съболезнователни послания от музиканти като Сам Смит, Christine and the Queens, и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024