Снимка: © Pixabay

Стрийминг-платформата Netflix обяви, че ще ограничи качеството на услугата си в Европа през следващите 30 дни, за да намали натоварването на доставчиците на интернет на континента. 

Трафикът към европейските мрежи на Netflix ще бъде редуциран с 25%, за да се запази безпроблемното функциониране на интернет по време на извънредните мерки за сигурност, свързани с епидемията от коронавируса. 

Решението беше обявено след преговори между еврокомисаря Тиери Бретон и главния изпълнителен директор на американския стрийминг-гигант Рийд Хейстингс. Бретон помоли платформата да намали качеството на подавания видеосигнал, за да не се стигне до блокиране на мрежата по време на засиления трафик. 

Милиони работници, ученици и студенти в Европа са принудени да стоят по домовете си заради епидемията от Covid-19 в последните дни. 

От Netflix твърдят, че ограничаването на трафика е преценено така, че да осигури "добро качество на услугата за абонатите". 

На 3 април започва новият сезон на хитовия сериал на Netflix Money Heist. Испанският сериал се нарежда на второ място по гледане след Stranger Things 

Междувременно днес стана ясно, че актрисата Итциар Итуню, която играе една от главните героини в сериала полицейския инспектор Ракел, е диагностицирана с covid-19. Испания е една от силно засегнатите от коронавирус държави.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети