"Ние сме хотел, не болница": Кристиано Роналдо, Marca и една изтрита новина Снимка: © Getty Images

"Футболната звезда Кристиано Роналдо ще подпомогне борбата с новия коронавирус в своята родина Португалия, като ще трансформира двата си хотела в болници" - статия с това твърдение се появи в престижния мадридски вестник „Marca“ в неделя. Според изданието - 35-годишният португалец ще плати на лекари и медицински сестри, които ще работят в неговите хотели, а пациентите ще бъдат лекувани безплатно.

Информацията така и не беше потвърдена от Кристиано Роналдо през официалните му профили в социалните мрежи.

Белгийският журналист Кристоф Терьор посочи, че португалски медии са опровергали новината, а тя е "изтрита от Marca". Статията за кратко можеше да се открие на сайта на испанската медия в международните й секции, но в късния следобед всички линкове към публикацията бяха пренасочени към общата рубрика за италианското футболно първенство. Обяснение за появата и изтриването й така и не беше дадено.

Междувременно нидерландската медия RTL Nieuws публикува съобщение от служители в хотела на Роналдо в Лисабон, които отричат да се готви преобразуването на обектите в здравни заведения.

"Ние сме хотел. Няма да ставаме болница. Днес е ден като всички останали. Работим като хотел и ще останем хотел. Обаждат ни се журналисти. Желая ви приятен ден", казва говорител на хотела пред медията.

Статията за Роналдо се появи, докато самият той се намира в Португалия. В момента в страната има поне 169 регистрирани случая на новия коронавирус, един излекувал се пациент и нито един смъртен случай. Повечето заразени са в районите на Лисабон и Порто, а към момента няма случаи на остров Мадейра.

Носителят на пет „Златни топки“ притежава два хотела от веригата „CR7“ – в португалската столица Лисабон и в родния си град Фуншал на остров Мадейра. Те отвориха през 2016 г., а за 2020 Роналдо е планирал да разшири бизнеса си в Мадрид, Ню Йорк и Маракеш. Той има планове да отвори и хотел в Париж на по-късен етап.

Португалия е една от страните в Европа с най-възрастно население – 20,7% от него е над 65 години. Страната разполага с 228,5 легла в болниците на всеки 100 хиляди души, съобщава Forbes.

В момента Кристиано Роналдо е в родината си, тъй като почти всички футболни първенства в Европа бяха прекъснати. Футболистът на „Ювентус“ обяви, че няма да се върне в Италия заради пандемията от коронавирус, а преди няколко дни отправи апел към всички свои последователи в социалните мрежи да спазват препоръките на Световната здравна организация.

„Трябва да слушаме властите, за които защитата на нашия живот е над всеки друг интерес“, каза Роналдо и подкрепи заразения с COVID-19 свой съотборник Даниеле Ругани.

Ходът на Кристиано да трансформира хотелите си в болници не е изненадващ. През 2015 г. той бе обявен за спортист №1, що се отнася до благотворителни каузи, от сайта dosomething.org. Тогава стана ясно, че е дарил 5 милиона паунда, за да помогне на жителите на Непал след земетресение в региона, което отне домовете на мнозина.

Списъкът с благотворителни каузи от страна на Кристиано Роналдо е наистина дълъг. През 2017 г. например той подкрепи финансово откриването на нова педиатрична болница в столицата на Чили – Сантяго. По-рано през тази година продаде на търг петата спечелена „Златна топка“, а със събраните 600 хиляди паунда подпомогна фондацията „Make-A-Wish“.

През 2016 г. Кристиано подпомогна бедстващите деца в Сирия с храна, дрехи и медицински прегледи.

През 2013 европейският шампион с Португалия дари средства за опазването на горите в Индонезия, след цунами в района, а една от най-емблематичните му каузи е от 2014. Тогава футболистът плати за операция на мозъка на 10-месечно бебе.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024