"Никакви сделки няма да има": Кирил Петков се включи в протеста за Никола Минчев

"Докато сме тук, прави, имаме още пулс, няма да дадем България на тези мафиоти, ще се борим докрай. Дали си с бранда ИТН, Възраждане, ДПС или ГЕРБ, това е едно и съощ задкулисие, което стои зад всички тях. Но промяната дойде, не могат да ни върнат обратно. Вие сте много, ние сме заедно, няма къде да ходят" - това обяви премиерът Кирил Петков, който се появи на протеста пред Народното събрание, организиран заради отстраняването на Никола Минчев.

"Никакви сделки няма да има нито с Бойко Борисов, нито с Делян Пеевски, нито с Възраждане, нито със Слави. Демократичната част на българското общество ще победим и България ще бъде различна", каза още Петков.

Всички депутати, които подкрепят кабинета, са се събрали пред стълбите на централния вход на парламента заедно с Петков.

Никола Минчев беше посрещнат с аплодисменти и скандирания от хората на площада.

"Благодаря ви, приятели, това, което правите, ми дава силата, че ние ще се върнем и ще сме още по-ислни. Няма да се отказваме, не сме си го и помислили. Когато следващия път съм в позицията да провеждам гласувания в сградата зад мен, тогава няма да се страхувам какъв ще бъде изходът, защото не знам как ще гласуват парламентарните групи. Ще знам, че зад мен стои стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство ", каза той.

Корнелия Нинова също взе думата на протеста, но появата ѝ не се посрещна с особено одобрение от гражданите - част от тях я освиркваха и викаха "оставка".

"Никога не се предавайте, заедно ще успеем", каза тя.

Малко след това председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов се появи на стълбите, за да снима с телефона си множеството - той вече беше освиркван от целия площад:

Поддръжниците на отстранения председател скандират "Мафията вън" и "Победа", докато депутатите в пленарната зала продължават да дебатират актуализацията на Бюджет 2022.

"За първи път протестираме срещу мафията, но в подкрепа на правителството", коментира една от участничките в демонстрацията пред BTV.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024