Николай Нанков е с Covid-19, Борисов ще се самоизолира

Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков съобщи, че е дал положителна проба за коронавирусна инфекция. Тестът му е направен в петък - "не заради симптоми, а превантивно", казва той в съобщението си.

"Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам. Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно - от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден", пише той.

Николай Нанков е един от най-честите придружители на премиера Бойко Борисов по време на пътуванията му със служебния джип из страната.

Последната им обща командировка беше на 18 октомври (неделя).

Бойко Борисов обяви, че ще се самоизолира заради контакта си с Нанков преди 5 дни.

"Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ (по-рано днес той се срещна със зам-държавния секретар на САЩ Кийт Крак, б.р.). Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам", пише премиерът.

Нанков влезе в кабинета още през 2017 г. като министър на регионалното развитие, но подаде оставка след тежката автобусна катастрофа край Своге в края на август 2018 г.

Въпреки че оттогава МРРБ се управлява формално от Петя Аврамова, Нанков остана "дясна ръка" на премиера в сферата на инфраструктурните проекти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024