Нинова нарече министерския си пост "спекулация" и отложи пленума на БСП

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, която е спрягана за вицепремиер, определи като "спекулация", че ще има ново Министерство на държавните предприятия и че тя ще го оглави.

"В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е абсурдна, и че ще го оглавя аз. С тази спекулация трябва да се спре", написа Нинова във Facebook.

"Никога между нас и другите партии по време на преговорите не е обсъждано подобно нещо и в проекта за структура на Министерски съвет такова министерство не фигурира", твърди тя.

Формулата на новата власт: 10-4-4-3. Нинова отрече, че ще е вицепремиер, отговарящ за държавните предприятия

Според думите на Кирил Петков след консултациите при президента Румен Радев обаче - Министерството на икономиката наистина ще се раздели на две ведомства. Едното ще е за растеж и иновации и ще бъде оглавено от Даниел Лорер (ПП), а другото ще ръководи държавните предприятия и за него е спрягано името на Корнелия Нинова.

Междувременно стана ясно, че тя е отложила заседанието на пленума на БСП, което трябваше да се проведе присъствено на 7 декември. На него трябваше да се одобри коалиционното споразумение с "Продължаваме промяната", както и структурата на Министерски съвет заедно с кандидатурите за министри на левицата.

Според Кирил Петков споразумението на ПП с БСП, ИТН и ДБ било готово още в полунощ в понеделник и било разпратено на партньорите. "Продължаваме промяната" чакали отговор от останалите, а Нинова обяви, че социалистите имат "някои бележки", които трябва да се изчистят до днес вечерта.

веряваме ви, че работата по проекта на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България продължава и Националният съвет на БСП не би могъл да проведе съдържателно обсъждане на този изключително важен политически документ в окончателен вариант", пише в писмо от отдел "Деловодство" на пленума, цитирано от в. "Сега".

То е изпратено до всеки член на Националния съвет. Посочва се още, че по изтъкнатата причина свиканото от 14 часа във вторник, 7 декември, заседание на НС, се отлага за друг ден, без да се уточнява за кой.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024