Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, която е спрягана за вицепремиер, определи като "спекулация", че ще има ново Министерство на държавните предприятия и че тя ще го оглави.

"В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е абсурдна, и че ще го оглавя аз. С тази спекулация трябва да се спре", написа Нинова във Facebook.

"Никога между нас и другите партии по време на преговорите не е обсъждано подобно нещо и в проекта за структура на Министерски съвет такова министерство не фигурира", твърди тя.

Формулата на новата власт: 10-4-4-3. Нинова отрече, че ще е вицепремиер, отговарящ за държавните предприятия

Според думите на Кирил Петков след консултациите при президента Румен Радев обаче - Министерството на икономиката наистина ще се раздели на две ведомства. Едното ще е за растеж и иновации и ще бъде оглавено от Даниел Лорер (ПП), а другото ще ръководи държавните предприятия и за него е спрягано името на Корнелия Нинова.

Междувременно стана ясно, че тя е отложила заседанието на пленума на БСП, което трябваше да се проведе присъствено на 7 декември. На него трябваше да се одобри коалиционното споразумение с "Продължаваме промяната", както и структурата на Министерски съвет заедно с кандидатурите за министри на левицата.

Според Кирил Петков споразумението на ПП с БСП, ИТН и ДБ било готово още в полунощ в понеделник и било разпратено на партньорите. "Продължаваме промяната" чакали отговор от останалите, а Нинова обяви, че социалистите имат "някои бележки", които трябва да се изчистят до днес вечерта.

веряваме ви, че работата по проекта на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България продължава и Националният съвет на БСП не би могъл да проведе съдържателно обсъждане на този изключително важен политически документ в окончателен вариант", пише в писмо от отдел "Деловодство" на пленума, цитирано от в. "Сега". 

То е изпратено до всеки член на Националния съвет. Посочва се още, че по изтъкнатата причина свиканото от 14 часа във вторник, 7 декември, заседание на НС, се отлага за друг ден, без да се уточнява за кой.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Българско селфи

Един нов пророк ми казва да пия белина. Тя вреди на дрехите, но помага за здравето

Стефан Янев: Няма струпване на войски на НАТО в България

"Такова решение няма - дискутира се и скоро ще бъде обявено пред гражданите", заяви министърът на отбраната

Huawei FreeBuds Lipstick - един много дизайнерски продукт

Безспорно са най-секси слушалките на пазара 

Срокът на "зелените сертификати" в България няма да се променя

За пътуване в ЕС обаче има специални правила от 1 февруари

Има ли България министър на външните работи

Теодора Генчовска остава неизвестна величина и в Брюксел, и в София

"Галъп": Радев остава най-харесваният политик, за първи път от 2009 кабинетът се ползва с доверие

Над 60% искат Скопие в ЕС, но при спазване на Договора за добросъседство