"Нинова не харесва хората, победили ГЕРБ": Нов рунд на сблъсъка в БСП Снимка: © bTV

Кметът на Перник Станислав Владимиров (БСП) обвини Корнелия Нинова, че създава "идейна безпътица и организационна катастрофа" с управлението си на социалистическата партия.

Повод за поредния вътрешен конфликт в БСП беше офанзивната декларация на Изпълнителното бюро на партията срещу Владимиров заради решението му да вдигне такса смет в общианта и да закрие някои културни институти в Перник.

Владимиров обяви, че комуникацията му с "Позитано" 20 е прекъсната и че нито веднъж ръководството на партията не го е потърсило, за да разбере защо се налагат подобни действия в управлението на областния център. Перник беше една от малкото големи общини (заедно с Русе, Разград и Благоевград), които бяха спечелени от кандидати на БСП.

"От доста време съм в партията, потомствен социалист съм, прадядо ми е бил народен представител. Това Корнелия Нинова не го знае. Тя се опитва да печели евтини политически дивиденти. Ще запомним Нинова с евиния PR, който се опита да направи в коронавирус-кризата, с опити да бъде санитарка. Когато не си искрен и последователен, трудно можеш да убедиш хората, че си алтернатива", казва кметът на Перник пред bTV.

Той уличи Нинова в злоупотреба с партийната телевизия BSTV за натиск срещу политически фигури, с които ръководството има конфликт - включително срещу президента Румен Радев.

"Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ - Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Радев, после към мен през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите", казва още Владимиров.

Напрежението между него и Нинова избухна още през януари 2020 г. около водната криза в Перник - само два месеца след успеха на БСП на местните избори. Тогава Владимиров призова председателя на БСП да спре да "си прави PR", докато градът е в бедствено положение и да не го замесва в "политически игрички". По същото време той беше в тесен контакт с премиера Бойко Борисов и изпълнитената власт, докато се търсеше решение на проблема с източения язовир "Студена" и снабдяването на общината с питейна вода.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Цветелина Цекова за силата да сътвориш смисъл от болката

Когато си тръгва от насилието, взима част от него със себе си и благодарение на таланта и вътрешната си сила, го превръща в оръжие срещу самото него.

09:59 - 16.04.2024
Важно днес

Хиляди хора в Грузия протестираха срещу спорния законопроект за "чуждите агенти"

"Не на руския закон" - скандираха хиляди протестиращи пред парламента. Много от тях развяваха знамена на ЕС и Грузия.

08:02 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев смени служебния министър на външните работи с Даниел Митов след закана от Борисов

Предложението е мястото му да заеме Даниел Митов

22:15 - 15.04.2024
Важно днес

Живко Коцев е призован в антикорупционната комисия за повдигане на обвинение

Бившият главен секретар на МВР е извикан в петък, но ще се яви в сряда

21:10 - 15.04.2024