Снимка: © bTV

Кметът на Перник Станислав Владимиров (БСП) обвини Корнелия Нинова, че създава "идейна безпътица и организационна катастрофа" с управлението си на социалистическата партия. 

Повод за поредния вътрешен конфликт в БСП беше офанзивната декларация на Изпълнителното бюро на партията срещу Владимиров заради решението му да вдигне такса смет в общианта и да закрие някои културни институти в Перник. 

Владимиров обяви, че комуникацията му с "Позитано" 20 е прекъсната и че нито веднъж ръководството на партията не го е потърсило, за да разбере защо се налагат подобни действия в управлението на областния център. Перник беше една от малкото големи общини (заедно с Русе, Разград и Благоевград), които бяха спечелени от кандидати на БСП. 

"От доста време съм в партията, потомствен социалист съм, прадядо ми е бил народен представител. Това Корнелия Нинова не го знае. Тя се опитва да печели евтини политически дивиденти. Ще запомним Нинова с евиния PR, който се опита да направи в коронавирус-кризата, с опити да бъде санитарка. Когато не си искрен и последователен, трудно можеш да убедиш хората, че си алтернатива", казва кметът на Перник пред bTV. 

Той уличи Нинова в злоупотреба с партийната телевизия BSTV за натиск срещу политически фигури, с които ръководството има конфликт - включително срещу президента Румен Радев. 

"Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ - Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Радев, после към мен през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите", казва още Владимиров. 

Напрежението между него и Нинова избухна още през януари 2020 г. около водната криза в Перник - само два месеца след успеха на БСП на местните избори. Тогава Владимиров призова председателя на БСП да спре да "си прави PR", докато градът е в бедствено положение и да не го замесва в "политически игрички". По същото време той беше в тесен контакт с премиера Бойко Борисов и изпълнитената власт, докато се търсеше решение на проблема с източения язовир "Студена" и снабдяването на общината с питейна вода. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Теленор сменя името си на Yettel

"Чао, Теленор. Здрасти, Yettel"

Авторът на "Боен клуб" Чък Паланюк хареса цензурираната версия в Китай

Писателят смята, че тя се доближава повече до оригиналния финал в книгата

САЩ и НАТО изпратиха предложенията си на Русия, без отстъпки за Украйна

НАТО поиска Москва да изтегли войските си от Украйна, Молдова и Грузия

26% позитивни тестове за Covid-19, 9916 нови случая

70 пациенти с Covid са починали през последното денонощие

Херо Мустафа пародира публикациите за "тайни срещи" с кабинета

„Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни“

Петков и Гешев потвърдиха участие в изслушването в Европейския парламент

Те ще присъстват на заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи - LIBE

България ще подкрепи НАТО с учения на собствен батальон

Изслушването на Кирил Петков и министрите на отбраната и външните работи в парламента