Нинова счита за "много добра" управленската програма на ПП, но има бележки по нея

Лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова определи проектопрограмата на "Продължаваме промяната" (ПП) като "много добра" основа, но посочи, че има бележки по проекта. Тя каза, че се надяват те да бъдат уточнени до края на деня и финалният вариант на програмата да бъде представен официално.

Нинова посочи, че предстои среща с кандидата за премиер Асен Василев и „Продължаваме Промяната“, на която да се изяснят тези неща.

"Държим в програмата да има безплатни лекарства за деца до 14 години - нещо, което в първоначалния вариант имаше подкрепа. Радваме се, например, че е прието нашето предложение за безплатни учебници от 1 до 12 клас. Имаме някои предложения за корекции по икономическата политика и финанси. Не е отразен първоначалния ни разговор за въвеждане на патентен данък за микро и малки предприятия, което много ще подпомогне малките и средните предприятия в българската икономика”, обясни лидерът на БСП.

По-рано съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че от неговата парламентарна група нямат сериозни бележки по програмата и призова за диалог с "Има такъв народ", за да се осигури нужната подкрепа за кабинет с мандата на ПП.

Днес Нинова обсъди заедно с групата на БСП черновата на програмата на ПП и даде предложения за допълнителни социални мерки, които не са включени в проектопрограмата до този момент, като нарече БСП "социалният стълб в правителството".

Според нея на този етап и на база на програмата, отговорът дали ще бъде съставен кабинет в рамките на този парламент е по-скоро "да". Тя отказа да посочи имена в структурата на потенциалния кабинет, като заяви, че разговорите за това ще започнат утре.

В края на миналата седмица от БСП дадоха подкрепата си за сформирането на ново правителство с мандата на "Продължаваме промяната". Те се върнаха на масата за преговори, след като искането им Кирил Петков да не бъде предложен за поста на премиер беше изпълнено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024