Нинова уличи Радев в "мъжки комплекс към жената, която го е направила президент"

Размяната на удари между Румен Радев и Корнелия Нинова продължава за пореден ден, след като председателят на БСП обвини Радев в "мъжки комплекс към жената, която го е направила президент".

Пред bTV Нинова коментира, че държавният глава не е потърсил ръководството на партията нито веднъж при избирането на нейни представители за служебни министри.

Тя посочи, че единствено Янаки Стоилов е предупредил за поканата да стане министър на правосъдието през 2021 г. като "институционално и партийно възпитан човек".

Нинова отговори положително на въпроса дали приема като "предателство" решението на Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев да се присъединят към служебния кабинет и посочи, че изпадат в несъвместимост като членове на Националния съвет на БСП, защото по устав са длъжни да участват в предизборната кампания на партията - а като министри трябва да са неутрални.

Нинова неколкократно се обяви за "човека, който направи Румен Радев президент", но го обвини, че два пъти е предал партията ѝ.

"Просто няма обяснение за това - вероятно желание за власт, вероятно тясно президентство и желание за изпълнителна власт, разбиване на партиите и реда в държавата", каза тя.

Корнелия Нинова уличи и новия служебен министър на икономиката Никола Стоянов в съпричастност към схема на потенциален конфликт на интереси, в който се оказва замесена и частна оръжейна фирма на бащата на бившия зам.-министър Александър Манолев (санкциониран от САЩ заради данни за корупция".

"Две търговски дружества имат уговорка “Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества едновременно се отказват от тази отговорност и прехвърлят тази отговорност на частната фирма “БИИМ“. Собственик на частната фирма е зам.-министър от времето на ГЕРБ - казва се Манолев. Директорът на “Кинтекс“ е бил в частната му фирма, докато е бил директор на “Кинтекс“, а сегашният министър на икономиката и индустрията му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ. Цялото това нещо се протектира от служебния министър на икономиката по времето на кабинета Радев - Везиева. Тя хваща този частен бизнесмен, води го в Египет и от името на държавата казва “Ето това е този, който ще ни представлява тук“, коментира Нинова.

Според нея новият служебен министър на отбраната Димитър Стоянов ще започне уволнения в ДКК, ВМЗ и Кинтекс, за да "възстанови тази схема".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024
Живот

"Животът няма аутокорект" - Платформата „Как се пише?“ с нова образователна кампания

Сайтът „Как се пише?“ е най-популярният онлайн справочник за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език.

19:42 - 27.03.2024