Размяната на удари между Румен Радев и Корнелия Нинова продължава за пореден ден, след като председателят на БСП обвини Радев в "мъжки комплекс към жената, която го е направила президент".

Пред bTV Нинова коментира, че държавният глава не е потърсил ръководството на партията нито веднъж при избирането на нейни представители за служебни министри.

Тя посочи, че единствено Янаки Стоилов е предупредил за поканата да стане министър на правосъдието през 2021 г. като "институционално и партийно възпитан човек".

Нинова отговори положително на въпроса дали приема като "предателство" решението на Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев да се присъединят към служебния кабинет и посочи, че изпадат в несъвместимост като членове на Националния съвет на БСП, защото по устав са длъжни да участват в предизборната кампания на партията - а като министри трябва да са неутрални.

Нинова неколкократно се обяви за "човека, който направи Румен Радев президент", но го обвини, че два пъти е предал партията ѝ.

"Просто няма обяснение за това - вероятно желание за власт, вероятно тясно президентство и желание за изпълнителна власт, разбиване на партиите и реда в държавата", каза тя.

Корнелия Нинова уличи и новия служебен министър на икономиката Никола Стоянов в съпричастност към схема на потенциален конфликт на интереси, в който се оказва замесена и частна оръжейна фирма на бащата на бившия зам.-министър Александър Манолев (санкциониран от САЩ заради данни за корупция".

"Две търговски дружества имат уговорка “Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества едновременно се отказват от тази отговорност и прехвърлят тази отговорност на частната фирма “БИИМ“. Собственик на частната фирма е зам.-министър от времето на ГЕРБ - казва се Манолев. Директорът на “Кинтекс“ е бил в частната му фирма, докато е бил директор на “Кинтекс“, а сегашният министър на икономиката и индустрията му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ. Цялото това нещо се протектира от служебния министър на икономиката по времето на кабинета Радев - Везиева. Тя хваща този частен бизнесмен, води го в Египет и от името на държавата казва “Ето това е този, който ще ни представлява тук“, коментира Нинова.

Според нея новият служебен министър на отбраната Димитър Стоянов ще започне уволнения в ДКК, ВМЗ и Кинтекс, за да "възстанови тази схема".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Алфа Рисърч: ГЕРБ е първа политическа сила, ДПС са трети

Тренд и Алфа Рисърч се разминават за третата политическа сила

САЩ разследват руски олигарх - основател на втората по големина алуминиева компания в света

Предполага се, че руският милиардер е заобиколил наложените му санкции

Путин призна независимостта на Запорожка и Херсонска области, ООН осъди референдумите

Очаква се Путин да говори днес, след което да се присъедини към празничен митинг на Червения площад

"Тренд": ГЕРБ е на 9,3% пред ПП, "Възраждане" са трети

Според "Тренд" 13,9% от имащите право на глас ще упражнят това право в полза на "Възраждане"

Топовни салюти за Илхам Алиев в София - прелюдия към старта на гръцкия интерконектор

Румен Радев посреща президента на Азербайджан днес, очакват се разговори за газа

КЗК: "Лукойл България" злоупотребява с монопола си в горивата

Нарушенията са в пазара на горива на едро, твърди антимонополната комисия

Финландия затваря границите си за руски туристи от полунощ

Руските туристи вече не могат да посещават Финландия, която им служеше за "входна врата" към ЕС.

Димитър Стоянов: Тежко въоръжение, докато съм министър аз, няма как да дам

Ресорният министър заяви, че няма как да погаз решение на парламента, касаещо военната помощ за Украйна