Носителят на "Оскар" Джейми Фокс е обвинен в сексуално насилие Снимка: © Getty Images

Носителят на "Оскар" Джейми Фокс е обвинен в сексуално посегателство.

В делото, заведено в Ню Йорк в сряда, се твърди, че Фокс е опипвал жена в бар и ресторант на покрива в Манхатън през август 2015 г.

Ищцата, идентифицирана в жалбата като Джейн Доу, описва, че посегателството е станало в усамотен ъгъл на ресторант на покрива на Catch NYC, след като тя и нейна приятелка се приближили до филмовата звезда и се снимали с него, предаде Ройтерс.

В иска се казва, че актьорът изглеждал в нетрезво състояние и се е съгласил да се снима, като казва: "Разбира се, бейби, всичко за теб".

После Фокс започнал да опипва жената и да пъха ръцете си под дрехите ѝ против нейната воля. Това продължило докато приятелката ѝ не прекъснала срещата.

В иска се настоява за обезщетение и от собственика на ресторанта и бара Марк Бирнбаум, който, според Доу, е седял с Фокс малко преди предполагаемото сексуално посегателство.

"Г-н Бирнбаум и служителите на ресторанта са нарушили задължението си да са добри стопани спрямо ищцата, като не са я защитили", цитирано от BBC.

Размерът на поисканото обещетение все още е неуточнен.

Актьорът е най-известен с наградения си с "Оскар" образ на певеца Рей Чарлз във филма "Рей" от 2004 г.

Той е една от последните известни личности, обвинени в сексуални посегателства в поредица от съдебни искове, заведени по „Закона за оцелелите възрастни“.

Този закон на щата Ню Йорк позволява на предполагаемите жертви на сексуални престъпления да подават граждански искове, за които е изтекла давността.

Крайният срок на специалния едногодишен период за подаване на такива жалби, съгласно закона, изтича в края на този месец.

Актьорите Ръсел Бранд и Бил Козби, бившият филмов продуцент Харви Уайнстийн, бившият президент Доналд Тръмп и хип-хоп магнатът Шон "Диди" Комбс също са съдени по този закон. Делото на Комбс беше уредено за един ден.

В сряда Аксел Роуз, бившият вокалист на Guns N' Roses, също беше обвинен в сексуално посегателство от модела Шийла Кенеди.

В иска ѝ се посочва, че популярният рок музикант я е нападнал по време на бурна среща в хотелска стая в Ню Йорк през 1989 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024