Нов живот: Quattro грижа за увредената коса със серията L’Oreal Professionnel Absolut Repair Molecular Снимка: © Unsplash

„Няма безплатен обяд“. Едно от най-обезкуражаващите заключения, които не спират да доказват валидността си във времето.

В тийнейджърските си години, че и след това, много от нас смело експериментираха с косите си: изрусяване с перхидрол, опъване, сешоари, студено къдрене, направени от приятелка кичури, внезапен порив за розова коса, знайни и незнайни оцветители, спирали пр. Последната грижа беше здравето на косата, а първата: да сме интересни, да сме разнообразни, да сме забележими, да сме в тренда.

За жалост, след време цялото това издевателстване над косите ни резултира в сухи и цъфтящи краища, накъсване, косопад, липса на блясък, загуба на еластичност, висока порьозност и изобщо – желание да не излизаме навън без шапка. И остра носталгия по времената, в които можехме да излезем от вкъщи с мокра коса, да я оставим да изсъхне на слънцето и да сме сигурни, че ще изглежда добре.

И докато трудно можем да върнем времето назад и отново да станем онези диви момичета, които ходят на клуб със сини коси или в дискотеката с изрусени с кислородна вода кичури, то увреждането на косата е обратим процес.

Науката вече е доказала, че всеки път, когато косата е увредена, губи пептиди.

Пептидите са най-малката молекулярна структура на косъма. Всеки от тях е съставен от комбинация между 18 аминокиселини със собствени свойства.

Външните въздействия, например химическата обработка, разрушават пептидните връзки. В този случай веригата на аминокиселините се разкъсва и молекулярната структура на косъма се нарушава. Видимите последици от това са гореспоменатите и още: косата няма гъвкавост, нито блясък, краищата са тънки и груби, плътността не е равномерна, а цветът е блед.

Професионалната серия на L’Oreal се изправя срещу този проблем подкрепата на науката и знанията на експертите от легендарния френски бранд: в случая с увредената коса, със серията Absolut Repair Molecular.

Тя предлага quattro грижа за увредената коса в 4 стъпки, чието следване гарантира завръщането на красивата, здрава коса и самочувствието, което неизменно върви с нея.

Стъпка 1: концентрирана пре-грижа за възстановяване на вътрешността на косъма

Пре-грижата на L'Oreal Professionnel е професионално концентриран продукт, който защитава пептидните връзки и възстановява молекулярната структура на косата чрез 5 аминокиселини.

Това, което неминуемо ще ви направи впечатление, е моменталният ефект, който пре-грижата постига: веднага след употреба, косата е по-мека и се разплита значително по-лесно, без необходимост от отривисто скубане с четка, което само наранява косъма допълнително. Той е продукт, който може да бъде намерен само в салона L’Oreal Professionnel.

Стъпка 2: кремообразен шампоан за гладка и еластична коса

L'Oreal Professionnel са пионери по отношение на пре-грижата. Признайте си, че досега не сте обмисляли използването на продукт преди шампоана, който да подсили действието му.

Шампоанът от Absolut Repair Molecular има система за защита на пептидните връзки и 5 добавени аминокиселини, които регенерират молекулярната структура на повърхността на косъма. Той почиства и укрепва косата като ѝ придава видима гладкост, а междувременно е много приятен като текстура и аромат на ванилия, сандалово дърво, бергамот и калоне.

Стъпка 3: серум с изплакване за моментална трансформация

Серумът е концентриран с 2% система за защита на пептидните връзки, които, както разбрахме, стоят в основата на лъскавата коса. Подобно на шампоана и пре-грижата, и той съдържа 5 аминокиселини, които възстановяват жизнеността на косъма, и то отвътре.

Серумът прониква дълбоко и дава повече сила на косата, с което елиминира възможността майка ви да ви пита критично дали си слагате маска на косата. И като стана дума за маска, стигаме до...

...Стъпка 4: маска без изплакване и повече контрол на накъсването

Маската за коса отдавна вече е must-have за всяка жена, която боядисва косата си или я третира по друг начин: независимо дали ще е изправяне със сешоар два пъти седмично или завръщащото се на мода къдрене. И все пак, опитът безпощадно сочи, че далеч не всяка маска върши това, за което е предназначена: а именно да възкреси косата.

Маската от серията Absolut Repair Molecular обаче прави именно това: леката ѝ текстура прониква в косъма мигновено и възстановява силата, движението и еластичността.

Що се отнася до силата, учените от L’Oreal твърдят, че маската осигурява термозащита до 230℃, което е безкрайно улесняващо, когато ни предстои третиране със сешоар и можем да седнем на фризьорския салон без чувство за вина, че ще си увредим коса за една вечер, в която да изглежда добре.

Наистина, момичетата със синьо-розовите коси са останали в миналото. Но вместо да ги оплакваме, можем да посрещнем на тяхно място вече уверени жени със здрави и жизнени, бляскави коси, които носят върху себе си ново самочувствие - че заслужават качествена quattro грижа: за косата си, за тялото си, за ума и настроението си и въобще...за себе си.

Може да откриете серията Absolut Repair Molecular в салон L’Oreal Professionnel и онлайн.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024