"Новата година ще е като старата, но нова", или какво предлагат телевизиите на 31 декември

"Миле обича диско, а аз - хоро шумадийско" е песен-емблема на творчеството на Лепа Брена. Спокойно може да бъде възприета и като девиз, обединяващ желанието на националните телевизии в новогодишната нощ да има от всичко по малко.

Благодарение на NOVA сръбската легенда за няколко поколения ще изгрее на телевизионните екрани, заедно с певицата с вече позаглъхнала слава в родината си, но явно все още популярна у нас - Драгана Миркович. Това ще стане още в първите минути на 2024 година.

По същото време за малко по-младата публика, любителка на същия жанр, по bTV "мега-звездата на поп-фолка" Ивана ще дефилира по телевизията с концерта "Шампанско и сълзи", включващ най-големите ѝ хитове през годините. Да не се бърка с парчето "Има ли в менюто ви водка с утеха", то е на Преслава, която ще се появи по БНТ.

При Ивана положение е по-купонджийско - "шампанско и сълзи е животът ни, пияни от любов ще пием цял живот. Даже да горчи наливай ни любов, шампанско и сълзи ще пием цял живот."

В частта преди полунощ на 31 декември NOVA отново няма да ни изненада с избора си водещ - Димитър Рачков, сам по себе си мега звезда на онова, което у нас наричат тв шоу програма, ще опита да забалвява публиката със специалното новогодишно издание на "С Рачков всичко е възможно".

По-любопитна обаче е комбинацията, която телевизията е избрала за частта непосредствено преди полунощ - "Гала вечер на NOVA". Този път Гала няма да е на кафе, а на шампанско - без сълзи, но с партньор футболиста Валери Божинов, който вече обяви в социалните мрежи в типичния си стил, че "от Новата година очаква да е като старата, само че нова.

Преди полунощ, и преди Ивана, по bTV ще има празничен концерт на "Гласът на България".

В БНТ програма ще е като миналата година, както и като по-миналата.

Шоуто е "Балканска щръклица", а за регионалното звучене ще допринесат певци от Сърбия, Северна Македония и Гърция, както и "звезден състав" от български актьори и изпълнители.

Малко преди настъпването на 2024 започва "Новогодишен калейдоскоп”.

За приемствеността през годините ще гарантират Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, които ще влязат в ролите на Хамалите (интересно е кога са излезли от тях, за да "влизат"), за да изнесат старата и да внесат Новата година.

Домакини на програмата ще са чаровното лице на прогнозата за времето и на инциативния комитет на Румен Радев - Ева Кикерезова, фаворитката на Кошлуков от предаването "100% будни" Надя Иванова и спортният журналист и коментатор Илиян Енев.

За да гарантира, че ще е "мястото за забавление за всички възрасти и вкусове публика", БНТ ще предложи микс от изпълнители, сред които и гореспоменатата Преслава и колежката ѝ Анелия.

В новогодишната програма ще участват още Георги Христов, Любо Киров, Орлин Горанов, Графа, Васил Найденов, Миро, Тони Димитрова, Орлин Павлов, Веселин Маринов, Папи Ханс, Васил Петров, Михаела Филева, Михаела Маринова, Мими Иванова и Развигор Попов, Деси Слава, Дара Екимова.

В последните минути на годината Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще изпълнят заедно "Молитва за България".

Интересно, че архитект Пламен Мирянов не е намерил място в новогодишния калейдоскоп на БНТ, но вероятно ще го видим в програмата за 3 март.

По БНТ ще прозвучи и песента "Вековна гора" в изпълнение на Графа и "Мистерията на българските гласове", което със сигурност ще е интересно преживяване.

Пограмата ще прекъсне за словото на президента Румен Радев, след което ще продължи до 1:00 ч. в новогодишната нощ.

"Изключете телевизорите в 23:55 ч. на Нова година": Призивът за бойкот на словото на Радев

За всички, които не възприемат посрещането на Нова година като събиране в "кафана на Балканите" и нямат други планове, ще е програмата на площад "Княз Александър I" в столицата. Водещ тази година ще DJ Мартен Роберто, а в програмата са включени Brazz ViliDj, брас бендът на Националното музикално училище "Любомир Пипков, Криста, Дони и Нети, Иво Папазов, оркестър "Тракия", групите "Остава" и "Тангра".

Ако все пак останете вкъщи, не забравяйте, че посрещаме 2024 година дори и от телевизора да ви прилича на 1984.

В Метавселената на новогодишната програма на българските телевизии


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024