Снимка: © Unsplash

Броят на положителните проби за Covid-19 отново се увеличава до 158 случая за денонощие, показват данните на единната информационна система. 

Тестовете, които са проведени за последния ден са 3343, като най-висок е броят на инфектираните в София (43), Смолян (36) и София-област (14). 

По този начин общо потвърдените случаи на Covid от началото на епидемията достига 4989, от които 2083 са активни пациенти. 

За едно денонощие са отчетени още 94 излекувани хора. 

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 435 пациенти, при които е доказан новият коронавирус. От тях 32-ма са настанени в интензивни структури.

9 нови случая на инфекция сред медицински лица са установени в последното денонощие - петима лекари, две медицински сестри, санитар и друг медицински персонал. 

Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са 230. Случаите от изминалото денонощие са 7. Починали са жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 78 г. със сърдечно, белодробно и неврологично заболяване, мъж на 72 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно и бъбречно заболяване, жена на 82 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 г. със сърдечно и онкологично заболяване и мъж на 53 г. със сърдечно заболяване.

ИНФОГРАФИКА: COVID-19 В БЪЛГАРИЯ (КЪМ 1 ЮЛИ)

Прочети