Нови ограничения по граничните пунктове с Гърция Снимка: © Unsplash

Товарните автомобили няма да могат да преминават през граничния пункт „Капитан Петко войвода" - „Орменион" до 4 август, като и в двете посоки е забранено придвижването на всички превозни средства.

Гръцките гранични власти преустановиха и преминаването през пункта „Илинден"- Ексохи" за пътуващи и в двете посоки, независимо от тяхното гражданство, съобщиха от Гранична полиция. Забраната е валидна за всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили, до 3 август.

Товарните автомобили ще могат да преминават само през „Кулата" - „Промахон", а на ГКПП „Маказа"- „Нимфея" е позволено пресичането на границата само от лекотоварни автомобили до 3,5 тона.

Разрешава се влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) единствено през "Кулата" - "Промахон" и през "Маказа" - "Нимфеа". Пътуванията се доказват със съответните документи.

Както знаете, влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" - "Промахон". Там всеки трябва да покаже отрицателен резултат на РCR-тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код. Той се получава чрез попълване на електронни формуляри за локализиране. Данните за контакт в Гърция се попълват най-много ден преди пристигането.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024