Резиденцията на Ахмед Доган в парка "Росенец" отново прегражда пътя към морския бряг - този път с ламаринена ограда с табела "Строителен обект". Това показа проверка на председателя на "Да България" почти месец след акцията му край бреговете на Отманли, когато служители на НСО от охраната на Доган го изблъскаха във водата, за да не го допуснат на плажа.

Вдигането на оградата е станало още през миналата седмица, когато представители на Министерството на туризма не са успели да преминат до брега. Екип на "Свободна Европа" също показа, че преградата прекъсва цялото платно на асфалтирания път до плажа, без да има съответстваща на законовите изисквания информационна табела какво се строи и по чие разрешение е блокирана общинска улица. По подобен начин без обяснения беше спиран достъпът до резиденцията и преди големия протест на 11 юли.

От прякото включване на Христо Иванов в "Росенец" се вижда, че оградата вече е отворена наполовина, но няма пречка да бъде заключена отново. Иванов се обърна към кмета на Бургас Димитър Николов с предупреждение, че ако нарушенията продължават, отново ще бъде организиран масов протест.

Охраната от НСО на Ахмед Доган трябваше да бъде премахната още в средата на месец юли - по негово искане и по настояване на премиера Бойко Борисов след призива на президента Румен Радев. Не е ясно дали това вече е факт и дали служителите от НСО, които провокираха скандала на брега на "Росенец", са наказани за нарушаване на правилата за поведение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Румен Радев ще връчи първия мандат на ПП още утре

"Продължаваме промяната" ще разполага със седмица за събиране на подкрепа за ново правителство

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо