Резиденцията на Ахмед Доган в парка "Росенец" отново прегражда пътя към морския бряг - този път с ламаринена ограда с табела "Строителен обект". Това показа проверка на председателя на "Да България" почти месец след акцията му край бреговете на Отманли, когато служители на НСО от охраната на Доган го изблъскаха във водата, за да не го допуснат на плажа. 

Вдигането на оградата е станало още през миналата седмица, когато представители на Министерството на туризма не са успели да преминат до брега. Екип на "Свободна Европа" също показа, че преградата прекъсва цялото платно на асфалтирания път до плажа, без да има съответстваща на законовите изисквания информационна табела какво се строи и по чие разрешение е блокирана общинска улица. По подобен начин без обяснения беше спиран достъпът до резиденцията и преди големия протест на 11 юли. 

От прякото включване на Христо Иванов в "Росенец" се вижда, че оградата вече е отворена наполовина, но няма пречка да бъде заключена отново. Иванов се обърна към кмета на Бургас Димитър Николов с предупреждение, че ако нарушенията продължават, отново ще бъде организиран масов протест. 

Охраната от НСО на Ахмед Доган трябваше да бъде премахната още в средата на месец юли - по негово искане и по настояване на премиера Бойко Борисов след призива на президента Румен Радев. Не е ясно дали това вече е факт и дали служителите от НСО, които провокираха скандала на брега на "Росенец", са наказани за нарушаване на правилата за поведение. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ