Може би тези дни покрай вас е минала новината, че гръцкото правителство ще предложи субсидии на домакинствата, за да им помогне да сменят старите си хладилници и климатици с такива от по-висок енергиен клас и да намалят растящите сметки за електроенергия.

Изводът от тази новина е, че инвестицията в нова техника дългосрочно спестява разходи за ток и това не е просто маркетингова измислица. Разбира се, новите уреди имат и други предимства. За лято 2022 LG Electronics пуска на пазара три нови модела климатици. Общата линия в тях са точно по-висока енергийна ефективност, но и нови смарт решения и иновативни системи за пречистване на въздуха - тази така наболяла тема особено в градове като София и Пловдив.

За наша радост, производителите на техника отдавна разбраха, че един климатик не просто духа, но е част от дизайна на дома ни или на пространството, което обитаваме.

LG AP12RK, LG AC12BK и LG DC12RK дават възможност за избор между бял, бежов и черен цвят, както и примиум дизайн с огледално покритие.

Един друг дефект, който дълги години съпътстваше работата на климатиците, е шумът.

Dual Inverter Compressor™ технологията на LG решава точно това - тя отстранява проблема с шума, като осигурява поддържка на желаната температура, пестейки енергия.

Благодарение на технологията новите модели са по-бързи, по-ефективни, по-издръжливи и тихи, но и ще имат по-дълъг живот.

Фактът, че използваната електроенергия е по-малко, пести от сметките ви, но има и друга полза - предотвратява прекомерното замърсяване на околната среда. С тази цел LG AP09RK и AC12BK са успешно сертифицирани от Carbon Trust (Великобритания) след измерването на въглеродния им отпечатък.

Новите LG климатици - с революционна технология за чист въздух и енергийна ефективност

Новите модели климатици имат и функцията за пречистване на въздуха. Благодарение на революционната UVnano™ технология на LG премахват 99,99% от бактериите с UV LED светлина, което поддържа ветрогенериращия вентилатор чист и свеж. Освен това йонизаторът Plasmaster™Ionizer+ премахва до 99% от прилепналите бактерии.

Антиалергенен филтър, сертифициран от BAF, e поредната стъпка към по-здравословен въздух. Моделите, снабдени с този филтър, осигуряват въздух, в който има незначителен брой частици, носещи алергени.

Всеки модел от линия 2022 на LG има функция за вътрешното почистване, което се осъществява чрез умен режим, който задава автоматично изсушаване на вътрешното пространство и така гарантира чистота по всяко време.

Благодарение на филтъра за едри прахови частици, който е поставен така, че през него да преминава целият входящ обем от въздух, климатиците на LG имат надеждна бариера на защита и от големия прах.

Новите LG климатици пречистващи въздуха

Външно най-впечатляващият е ARTCOOL Mirror климатик LG AC12BK. Той е разработен със стилен ARTCOOL дизайн, за да внесе повече естетика в дома на потребителите. Оборудван с напълно огледален стъклен корпус, който отразява заобикалящата го среда и така става акцент в интериора.

Новите модели са съвместими с приложението LG ThinQ™ и позволяват лесно свързване с климатика от дистанция. Потребителите могат не само да управляват уреда си, но да задават графици и режими на работа, да наблюдават в реално време температурата в помещението, качеството на въздуха, консумацията на енергия, състоянието на филтрите за пречистване.

Всеки потребител може сам да направи диагностика на системата, за да се увери, че климатикът работи безупречно във всеки един момент.

Новите LG климатици - с революционна технология за чист въздух и енергийна ефективност - LG ThinQ мобилно приложение

Разгледайте новите модели климатици на LG тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024