Новият сезон на БНТ: Музика, игри и вечерно шоу в годината на изборите

Водещата програма на БНТ ще започне есенния телевизионен сезон с нови развлекателни предавания, с които се надява да привлече по-младата аудитория, а за лица на телевизията са привлечени Орлин Горанов и Митко Павлов (бивш водещ в ТВ7).

В годината на предстоящите парламентарни избори и началото на кампанията за президентския вот - единствената промяна в информационно-публицистичния профил на БНТ ще бъде отварянето на делничен следобеден слот, в който ще се излъчва предаване за международна политика, следвано от програма с местни новини от четирите РТВЦ.

Горан Благоев ще продължи да води "Вяра и общество" след конфликта, който избухна заради внезапното сваляне на повторенията на предаването му от лятната програмна схема.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяснява програмните промени като "огромно предизвикателство".

"БНТ е обществена телевизия и трябва да предлага съдържание за всички обществени групи, да включва предавания за образование, култура, религия, документални поредици и др. Същевременно търсенето е в посока на развлекателни предавания, които изискват значителни ресурси, с каквито обществената телевизия не разполага", казва той.

Новите лица: Орлин Горанов и Митко Павлов

Всеки делничен ден от 19 до 20 ч. БНТ ще излъчва нова семейна игра за знания, наречена "Последният печели" с водещ Орлин Горанов. Шоуто ще се излъчва "на гърба" на централните новинарски емисии на частните национални телевизии bTV и Нова, и ще предшества "По света и у нас".

"Питай БНТ", което заемаше този слот в миналия сезон, ще се преформатира в седмично предаване и ще се излъчва в четвъртък от 21 ч.

Телевизията ще се опита да се реваншира за неуспешния опит за съботно вечерно шоу с Дони в миналия сезон - този път лице на продукцията ще бъде Митко Павлов, радиоводещ от сутрешния блок на Magic.FM. Павлов беше автор на коментарно предаване по ТВ7 (продуцирано от Емил Кошлуков между 2011-2014). "Събота вечер с Митко Павлов" ще се излъчва от 21 ч.

"От много време БНТ има нужда от нови формати, които да привличат и по-младата аудитория в ефира на телевизията, като същевременно запазваме утвърдените такива и правим ясно обособени времеви пояси на съдържанието“, казва още Емил Кошлуков по повод промените.

Как "Борджиите" бутнаха "Вяра и общество" от летния ефир на БНТ?

"Библиотеката" в полунощ

Две от музикалните предавания на БНТ2 ще се преместят в първия канал на националната телевизия. Програмата за новини „Музика, музика“ с водещи VenZy и Ева Пармакова ще се излъчва от 13:30 до 14:00 ч. в неделя. "БГ версия" ще показва парчета на български музиканти в "нови акустични и неочаквани версии" отново в неделя, но от 23:15 до 00:15 ч.

Делничният сутрешен блок за култура ще има нов час на излъчване - 11:00 ч. Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Димитър Стоянович остават водещи на предаването. На негово място от 9 до 11 ще се излъчва лайфстайл програмата „100% Будни“ с водещи Мария Андонова и Стефан А. Щерев.

В новия сезон предаването за литература "Библиотеката" е изпратено в необичайно късен слот - 23:30 ч. всеки понеделник.

Публицистиката в БНТ

Това е новото предаване на БНТ за информация, коментар и анализ на международната политика, което ще се излъчва се всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 часа по БНТ 1. Водещи ще бъдат Евгения Атанасова-Тенева (досега тя водеше "Още от деня") и Йоана Левиева-Сойър. Веднага след "Светът и ние" ще се представят регионални новини от страната в "България на живо" с акценти от програмата на локалните телевизионни центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.

„Панорама“, „Референдум“, "Още от деня", „История.бг“, „Бизнес.бг“ ще запазят обичайното си време на излъчване, както и съботно-неделния блок „Денят започва с Георги Любенов“.

"Вяра и общество“, с водещ Горан Благоев, ще се излъчва в събота от 16:00 до 17:00 ч. Предаването "Джинс" за произхода на родовете на известни българи се мести в събота от 11:30.

В неделната програма са подредени „Отблизо“ с начален час 11:00, „Арена спорт“ в 12:30, и „Домът на вярата“ - от 18:00 часа.

Сериалите по БНТ

В делничните дни БНТ 1 оформя три часови пояса, посветени на сериали. От понеделник до петък от 14:00 до 14:45 ч. ще се излъчва семеен филм, последван от детски блок, а от 22:00 ч. ще започва късен сериал. На 17 септември ще започне излъчването на руския сериал „Бригада“.

Всяка събота от 14:00 до 15:30 ч. ще се излъчва романтичен филм, а в неделя от 14:00 до 16:30 ч. ще е времето, посветено на детски, семейни, приключенски и документални филми.

Вежди Рашидов е оттеглил предложението за удължен мандат на директорите на БНТ и БНР


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

ПП-ДБ и "Спаси София" предложиха план за мащабни промени в движението в центъра на София

Предвиждат се мащабни промени в организацията на движение и паркирането в центъра на София

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024