Водещата програма на БНТ ще започне есенния телевизионен сезон с нови развлекателни предавания, с които се надява да привлече по-младата аудитория, а за лица на телевизията са привлечени Орлин Горанов и Митко Павлов (бивш водещ в ТВ7). 

В годината на предстоящите парламентарни избори и началото на кампанията за президентския вот - единствената промяна в информационно-публицистичния профил на БНТ ще бъде отварянето на делничен следобеден слот, в който ще се излъчва предаване за международна политика, следвано от програма с местни новини от четирите РТВЦ. 

Горан Благоев ще продължи да води "Вяра и общество" след конфликта, който избухна заради внезапното сваляне на повторенията на предаването му от лятната програмна схема.  

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяснява програмните промени като "огромно предизвикателство". 

"БНТ е обществена телевизия и трябва да предлага съдържание за всички обществени групи, да включва предавания за образование, култура, религия, документални поредици и др. Същевременно търсенето е в посока на развлекателни предавания, които изискват значителни ресурси, с каквито обществената телевизия не разполага", казва той. 

Новите лица: Орлин Горанов и Митко Павлов 

Всеки делничен ден от 19 до 20 ч. БНТ ще излъчва нова семейна игра за знания, наречена "Последният печели" с водещ Орлин Горанов. Шоуто ще се излъчва "на гърба" на централните новинарски емисии на частните национални телевизии bTV и Нова, и ще предшества "По света и у нас".  

"Питай БНТ", което заемаше този слот в миналия сезон, ще се преформатира в седмично предаване  и ще се излъчва в четвъртък от 21 ч.

Телевизията ще се опита да се реваншира за неуспешния опит за съботно вечерно шоу с Дони в миналия сезон - този път лице на продукцията ще бъде Митко Павлов, радиоводещ от сутрешния блок на Magic.FM. Павлов беше автор на коментарно предаване по ТВ7 (продуцирано от Емил Кошлуков между 2011-2014).  "Събота вечер с Митко Павлов" ще се излъчва от 21 ч. 

"От много време БНТ има нужда от нови формати, които да привличат и по-младата аудитория в ефира на телевизията, като същевременно запазваме утвърдените такива и правим ясно обособени времеви пояси на съдържанието“, казва още Емил Кошлуков по повод промените. 

Как "Борджиите" бутнаха "Вяра и общество" от летния ефир на БНТ?

"Библиотеката" в полунощ

Две от музикалните предавания на БНТ2 ще се преместят в първия канал на националната телевизия. Програмата за новини „Музика, музика“ с водещи VenZy и Ева Пармакова ще се излъчва от 13:30 до 14:00 ч. в неделя. "БГ версия" ще показва парчета на български музиканти в "нови акустични и неочаквани версии" отново в неделя, но от 23:15 до 00:15 ч. 

Делничният сутрешен блок за култура ще има нов час на излъчване - 11:00 ч. Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Димитър Стоянович остават водещи на предаването. На негово място от 9 до 11 ще се излъчва лайфстайл програмата „100% Будни“ с водещи Мария Андонова и Стефан А. Щерев. 

В новия сезон предаването за литература "Библиотеката" е изпратено в необичайно късен слот - 23:30 ч. всеки понеделник. 

Публицистиката в БНТ 

Това е новото предаване на БНТ за информация, коментар и анализ на международната политика, което ще се излъчва се всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 часа по БНТ 1. Водещи ще бъдат Евгения Атанасова-Тенева (досега тя водеше "Още от деня") и Йоана Левиева-Сойър. Веднага след "Светът и ние" ще се представят регионални новини от страната в "България на живо" с акценти от програмата на локалните телевизионни центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград. 

„Панорама“, „Референдум“, "Още от деня", „История.бг“, „Бизнес.бг“ ще запазят обичайното си време на излъчване, както и съботно-неделния блок „Денят започва с Георги Любенов“.

"Вяра и общество“, с водещ Горан Благоев, ще се излъчва в събота от 16:00 до 17:00 ч. Предаването "Джинс" за произхода на родовете на известни българи се мести в събота от 11:30. 

В неделната програма са подредени „Отблизо“ с начален час 11:00, „Арена спорт“ в 12:30, и „Домът на вярата“ - от 18:00 часа.

Сериалите по БНТ

В делничните дни БНТ 1 оформя три часови пояса, посветени на сериали. От понеделник до петък от 14:00 до 14:45 ч. ще се излъчва семеен филм, последван от детски блок, а от 22:00 ч. ще започва късен сериал. На 17 септември ще започне излъчването на руския сериал „Бригада“.

Всяка събота от 14:00 до 15:30 ч. ще се излъчва романтичен филм, а в неделя от 14:00 до 16:30 ч. ще е времето, посветено на детски, семейни, приключенски и документални филми.

Вежди Рашидов е оттеглил предложението за удължен мандат на директорите на БНТ и БНР


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"

Предстои ваксината на Pfizer да бъде одобрена и за деца на 5-11 г.

Експерти към FDA направиха препоръката, чака се окончателно решение на американската CDC