За новото лого на Dacia се знае още от началото на годината, то е част от един по-дълъг път, по който марката смята да поеме - да бъде зелена и да изследва своята „приключенска“ страна.

От юни 2021 г. новата идентичност на Dacia ще бъде въведена поетапно в различни комуникационни канали: сайтове на марката, реклама, брошури. Търговските обекти на автомобилната компания също ще преминат към новата идентичност от началото на 2022 г. Автомобилите ще възприемат новите лого и емблема от втората половина на 2022г.

Двата нови дизайнерски елемента са създадени с желанието да изразят същността на марката, ръководеща развитието й от самото начало, казват от румънската автомобилна компания.

Формата на буквите е умишлено усъвършенствана, така че „D“ и „C“ да са стилизирани като огледални изображения една на друга, символизирайки прагматизма, залегнал във философията на Dacia. Геометричните линии на логото придават усещане за механично движение на низа от букви, обясняват още промяната от Dacia.

"Емблемата представя същността на логото, като обединява „D“ и „C“ в брънки на верига, сдвоени в здрава, сплотена връзка. Новата емблема има мощна и смислово изчистена визия, която ще бъде лесно разпознаваема, дори отдалеч. Семпли и лесно разбираеми, тези два нови елемента отразяват здравината на автомобилите и качеството им, което продължава да е в услуга на милиони клиенти всеки ден."

Целият графичен дизайн е умишлено съкратен, като напомняне, че Dacia е марка, която се фокусира върху най-значимото.

В България Dacia традиционно оглавява класацията за най-продаван нов автомобил.

Дени Ле Вот, главен изпълнителен директор на Dacia, описва Dacia като „марката, която определя какво е от съществено значение в автомобилната индустрия“. Да бъде едновременно „достъпна“ и „привлекателна“. Позицията на Dacia на пазара е все още също толкова уникална, колкото и в деня, в който е представена, и се очаква да расте през следващите години.

Зеленият цвят на новото лого е реплика и към зеления път, който Dacia вече пое с електрификацията си, както и символ на вниманието, което се обръща по отношение на високата проходимост и off-road уменията на колите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова напуска телевизията

Журналистика ще работи с Димитър Бербатов

ПП започва преговори с БСП и ДБ още в събота

Андрей Гюров: "Има много добра база за продължаване на разговорите и намиране на съгласие"

Румен Радев връчи мандата на Асен Василев

Вижте церемонията на живо

Кои държави нямат посолства, но имат посланици за България

Русия няма да е единствената държава без посолство в София

Петков: Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората

Никой дипломат не може да си позволява да поставя ултиматуми на България, заяви премиерът в оставка

Митрофанова ще поиска закриване на Руското посолство в София

Митрофанова посети МВнР след отказа от подчинение на ултиматума ѝ

БСП се връща към преговори с ПП след номинацията на Асен Василев за премиер

ИТН не смята да подкрепя Василев, а си представиха Никола Минчев на мястото на Кирил Петков