Новото поколение на сгъваемите Galaxy Z Flip5 и Fold5 идва: Премиерите от Samsung Снимка: © Samsung

Samsung продължава с подобренията в най-високия си клас смартфони, като представи сгъваемите устройства Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 заедно с новите си модели смарт часовници и таблетите от Tab S9.

Всички нови продукти могат да се поръчат предварително от 26 юли, като официалните продажби започват на 11 август.

Телефоните от Z-серията са снабдени с нова Flex-панта, при която двете "крила" прилягат още по-добре при затваряне, а Flip 5 притежава още по-голям "малък" екран, с който управлението на съобщенията и нотификациите в компактния размер става по-удобно.

И двата модела са със защитен протектор на основния екран, който го пази срещу удари, както и с обновен гръб за по-здрав дисплей. Новият вграден модул на пантата е с двойна шина, която намалява ефекта от външните въздействия.

Galaxy Z Flip5 вече има 3,4-инчов екран върху капачето - значително увеличение от досегашните 1,9 инча на миналогодишния модел.

Flex-дисплеят покрива по-голямата част от предния панел и дава разнообразни възможности за персонализиране - например с информационни или графични часовници, които могат да се съчетават с дизайна на Galaxy Watch6, известия и бързи настройки, достъп до прогноза за времето или музикалния плейър, или бизнес новини през уиджета на Google Finance.

Екранът вече дава възможност за писане на съобщения в Quick Reply, като извежда пълна QWERTY клавиатура и видимост на историята на чата, докато Flip5 e затворен.

Flex-прозорецът помага и за ефектни снимки, независимо дали си правите селфи със задната камера или снимате приятели - външният екран улеснява разглеждането и фините настройки по снимките.

Galaxy Z Flip 5 допълва мощната камера с подобрения в решенията с изкуствен интелект в нощната фотография и в корекцията на визуалния "шум", който обикновено разваля образа при слаба светлина.

Galaxy Z Fold5 обещава ,,най-добрата продуктивност с голям екран", като идва с най-тънката и лека форма досега при 7,6 инча главен дисплей. Яркостта му е увеличена над 1750 нита за оптимално изживяване при гледане на открито.

Подобрения Taskbar позволява на потребителите бързо да превключват между често използваните приложения. Новоусъвършенстваната drag and drop функция също може да повиши производителността при преместване на съдържание между приложения и екрани.

С hidden pop-up, дадено приложение може да продължи да работи на заден план, докато в същото време потребителите могат да гледат видеосъдържание на цял екран и да разговарят с приятели в плаващ изскачащ прозорец отстрани на екрана.

Стилусът S Pen Fold Edition също е изтънен, така че да улеснява воденето на бележки и побирането в джоба. Мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 2 прави от Fold 5 и устройство, подходящо за гейминг сесии, а телефонът е снабден и с подобрена охладителна система.

Устройствата в България идват на препоръчителни цени, както следва: Galaxy Z Flip5 (256GB) - 2,349 лв.; Galaxy Z Flip5 (512GB) - 2,579 лв.; Galaxy Z Fold5 (256GB) - 3,699 лв.; Galaxy Z Fold5 (512GB) - 3,949 лв.; Galaxy Z Fold5 (1TB) - 4,399 лв. При предварителна поръчка в периода 26 юли - 10 август компанията предоставя отстъпки за клиентите си (повече подробности тук и тук).

Премиерата на Samsung в Сеул показа и двата нови модела умни часовници Galaxy Watch6 и Watch6 Classic, предназначени да помогнат на потребителите да изградят по-здравословни навици както през деня, така и през нощта.

Серията обещава още повече здравни съвети, по-мощна производителност, по-голям и ярък дисплей в по-тънка рамка и разнообразен избор на циферблати, както и нови каишки.

Samsung поставя акцента върху подобряването на съня на потребителите, като извежда на преден план три фактора - разбиране на индивидуалните модели на сън, изграждане на по-добри навици и създаване на благоприятна среда за почивка.

Galaxy Watch6 прави подробен анализ на оценката за качеството на съня - както физическото, така и психическото възстановяване, като подобрява и съветите си към потребителите.

Фитнес функциите стават още по-персонализирани, за да поддържат потребителите мотивирани през цялото време. В допълнение към над 100-те съществуващи функции за проследяване на тренировка, новодобавената функция „Проследяване на бягането“(Track Run) записва бягане по писта, докато с функцията „Персонализирана тренировка“ спортуващите могат да изготвят и следват своя индивидуална тренировъчна програма.

Към съществуващите функции за следене на кръвното налягане и електрокардиограма, новата функция „Уведомяване за нарушен сърдечен ритъм“ дава възможност на потребителите да получат по-детайлни данни за състоянието на сърцето си, например чрез проверка на сърдечния ритъм, който може да предполага скрита аритмия (AFib) – дори по време на сън.

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са налични в България за предварителна поръчка от 26 юли, а официалните продажби започват от 11 август. Устройствата идват в България на препоръчителни цени в диапазона от 599лв за Galaxy Watch6 40mm BT до 999 лв. за Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE.

В новото портфолио на Samsung влиза и серията Galaxy Tab S9 - три модела премиум таблети с Dynamic AMOLED 2x дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 и S Pen.

Таблетите от серията Galaxy Tab S9 и стилусът S Pen предлагат изживяване, максимално близко до писането на хартия. Сега те са с IP68 рейтинг за водо- и прахоустойчивост, съобщават от компанията.

Multi Window режимът позволява едновременна активност в три различни приложения, а благодарение на опцията Pop-Up View, те може да се изобразяват като плаващи прозорци, докато изцяло се показва началният екран.

Ползването на различни креативни инструменти е лесно когато таблетите Galaxy Tab S9 се свързват с други устройства. Функцията Multi Control 18 прави копирането, поставянето или преместването на текст и изображения между таблети и смартфони безпроблемно, като позволява на потребителите да управляват смартфона си през Galaxy Tab S9 тъчпад.

Серията идва в два цвята, Бежово и Графитено, 23 и в три размера: 14.6-инчов Tab S9 Ultra, 12.4-инчов Tab S9+ и 11-инчов Tab S9 24 и ще се предлага на препоръчителни цени в диапазона oт 1,749 лв. за Galaxy Tab S9 Wifi (128GB) до 3,149 лв. за Galaxy Tab S9 Ultra 5G (512GB).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024