Снимка: © Булевард България

Множество души се събраха на площад "Александър Невски" на шествие в подкрепа на Украйна въпреки дъжда в София. След 19:30 ч. те се насочиха и по планирания маршрут, като оставиха обувки пред стълбите на Руския културно-информационен център на ул. "Шипка" като символ на жертвите на войната. 

Организаторите на шествието правят второ поредно масово събиране за последния месец, като призивът им към правителството е да осигури подкрепа за отбраната на Украйна - включително с военно-отбранителна помощ. 

До този момент кабинетът е одобрил само отпускането на 2000 каски и 2000 бронежилетки, които може да се ползват от мирното население на страната.

Междувременно все повече свидетелства показват бруталната агресия на руски редовни и наемни бойци срещу цивилните хора в Украйна, включително в градове като Буча, Ирпен и др. 

"Не можем да останем неутрални като граждани. Нека отново излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на правителството си, да покажем, че ни е срам от политиците, които прокарват интересите на Путин тук, че искаме България твърдо да застане на правилната страна на историята", казват организаторите на шествието. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори