Няма страшно: Аптеката вече е на плажа Снимка: © Getty images

В идеалната представа за лятната почивка повечето хора извикват в умовете си гледки на огледална морска шир, дълги следобеди в сенчест хамак, горски баири с аромат на мащерка, весела компания, криминален роман на плажа, смеещи се деца и романтични нощи под звездите.

Повечето от нас имат в колекциите с летните си спомени и други моменти: ужилвания от оси, внезапни алергични реакции, слънчево изгаряне, рязко покосил три семейства стомашен вирус, дете, срязало стъпалото си на мида, тревожно нощно обикаляне в търсене на денонощна аптека някъде между Градина и Царево, примерно.

И докато в ранните си 20 години повечето от нас са тръгвали за морето или за планината въоръжени с аптечка от слънцезащитен крем и хапче за настинка, с напредването на времето и опита несесерът с лекарства и козметични продукти става по-голям, и по-пълен, а подготовката за почивка включва освен слагане на джапанки в багажа, купуване на лекарства за най-различни инциденти.

BENU аптечки

Сега онлайн аптека BENU, която влезе на нашия пазар миналата година и бързо беше припозната като удобен начин за пазаруване на лекарства без рецепта - са направили доста смислена акция, като са разположили мобилни аптечки на най-различни места, от които няма бърз достъп до другите аптеки. Може да ги намерите на плажа в Къмпинг Смокиня, Каваци Север, Къмпинг Веселие, Kite bar, Бар Куче и Куче, Ел тубо, Токка Бар, Къмпинг Китен, Къмпинг Юг, Къмпинг и оазис, Kohi Kohi бар, Джанка дел мар, къмпинг Златна рибка. От BENU са помислили и за планинарите. Техни мобилни аптечки могат да бъдат намерени в Горски дом Ветровала, Музей на мечката, Заслон Кикиш, Хижа Балканити, Хижа Композиторите (Червената шапчица) и детски екостационар Белите брези.

Не е тайна, че освен скъпи удоволствия на морето можем да открием съвсем безплатни вируси и бактерии, но вече имаме бърз вариант за реакция. В онлайн аптека BENU може да се открият различни витамини и хранителни добавки, минерали, имуностимуланти, болкоуспокояващи, хомеопатични продукти, добавки за цистит, както и задължителния за всяко лято арсенал от пробиотици: общо над 9 000 различни артикула.

В онлайн аптека BENU може да се сдобиете с различни пакети, експертно подготвени от техния маг. фармацевт. Пакетът „С дете на почивка“, например включва температуропонижаващо средство, продукт за възстановяване на стомашния комфорт, пластири, гел против и след ухапване от насекоми, и близалки против гадене и повръщане, които с появата си на пазара бързо станаха известни сред родителите като най-добрият начин за повлияване на гадене и повръщане по време на пътуване. Комплектът „Спокойно лято“ от своя страна събира на едно място таблетки за повишена температура, продукт против диария, сашета при болка, лекарство за алергичен ринит и уртикарии, пластири и гел за ухапвания, изгаряния и други нежелани морски придобивки.

аптеки BENU

Общо взето, BENU са надскочили обичайните маркетинг стратегии за привличане на клиенти и са демонстрирали адекватен подход, с който наистина идват при хората там, където има нужда от тях. Родителите на малки деца и по-предпазливите към здравето си хора са наясно, че въпреки, че лятната почивка е дългоочаквано преживяване с претенции за щастие и добро прекарване, тя е, и момент, в който можем да се окажем болни или наранени и в същото време уязвими. Болниците и клиниките по морето не са точно на всяка крачка, а денонощните аптеки също не се намират „на всеки километър“.

В този смисъл е хубаво, че една от водещите фармацевтични вериги е решила да дойде на плажа, в гората, по пътеките и по баровете: там, където сме ние. И, където можем да останем, когато има кой да ни удари едно рамо. Може да откриете всички аптечки на BENU тук: https://www.benu.bg/aptecki-benu


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024