Снимка: © Getty Images

Училищата в Ню Йорк затвориха този понеделник, а ресторанти, барове и други заведения, в които се събират тълпи от хора, ще преустановят работата си ден по-късно. 

Кметът Бил де Блазио каза, че е решил да предприеме мерки заради пандемията от новия коронавирус. „Нашият град се изправя пред безпрецедентна заплаха и трябва да отговорим с нагласа, все едно сме във време на война“.

Лос Анджелис последва примера на Ню Йорк и обяви, че затваря барове, ресторанти, фитнес зали и кина.

Междувременно ще затвори част от известния „Las Vegas Strip“ в Лас Вегас. Това е булевард в Кларк Каунти, на който се намират едни от най-престижните хотели и казина. Хотелите MGM Resorts и Wynn Resorts преустановяват работата си от 17 март. Втората компания сподели, че няма да работи в продължение на две седмици, а първата – че няма да приема резервации преди 1 май.

Потвърдените случаи на COVID-19 в САЩ вече са 3,774, а жертвите – 69. Днес страната разширява забраната за влизане на граждани, идващи от европейски страни от Шенгенското пространство, която президентът Доналд Тръмп наложи. Вече мярката важи и за граждани на Великобритания и Ирландия.

Иначе регистрираните смъртни случаи в Ню Йорк вследствие на коронавируса са пет. Всяка от жертвите в 8-милионния град е между 53 и 82 години.

Миналата седмица от министерството на здравеопазването призна, че системата за тестване на гражданите за новия коронавирус не е на най-високо ниво. А президентът Доналд Тръмп каза, че САЩ разполага с „огромна система за тестване на хора, които пристигат в страната“.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети