Обиколката на Франция все пак ще се проведе Снимка: © getty images

След като в понеделник френският президент Еманюел Макрон обяви, че карантината в страната се удължава до 11 май, а масовите събирания на хора се забраняват до средата на юли, провеждането на Обиколката на Франция на 27 юни стана невъзможно.

Днес Международният колоездачен съюз UCL съобщи официално, че новият план е надпреварата ще започне на 29 август, а краят ѝ ще бъде на 20 септември.

"Да проведем това събитие в най-добрите възможни условия е считано за ключово, имайки предвид централното място, което то заема в икономиката на колоездачния свят," гласи изявлението на UCL.

В края на месец март шампионът от 2018 Герант Томас подчерта в интервю пред The Telegraph, че много работни места зависят от провеждането на Обиколката и осъществяването му ще е много по-важно от крайния резултат.

Единствените случаи досега, в които Обиколката на Франция не е протичала са били по време на Първата и Втората световна война. Първоначалните планове бяха през настоящата година тя да се проведе без зрители, но това не бе прието добре от официалните лица - градовете, в които състезанието има стартове и финали на различни етапи плащат за тези свои позиции и разчитат на възвръщането на тези инвестиции чрез печалби от хората, които посещават надпреварата.

На участниците ще бъде дадено време за тренировки по улиците на местните им градове, тъй като към момента някои имат тази възможност, а при други въведените мерки не го позволяват.

Международният колоездачен съюз отложи всички състезания поне до първи юли, а тези от категория World Tour - до първи август.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024