Обиколката на Франция все пак ще се проведе Снимка: © getty images

След като в понеделник френският президент Еманюел Макрон обяви, че карантината в страната се удължава до 11 май, а масовите събирания на хора се забраняват до средата на юли, провеждането на Обиколката на Франция на 27 юни стана невъзможно.

Днес Международният колоездачен съюз UCL съобщи официално, че новият план е надпреварата ще започне на 29 август, а краят ѝ ще бъде на 20 септември.

"Да проведем това събитие в най-добрите възможни условия е считано за ключово, имайки предвид централното място, което то заема в икономиката на колоездачния свят," гласи изявлението на UCL.

В края на месец март шампионът от 2018 Герант Томас подчерта в интервю пред The Telegraph, че много работни места зависят от провеждането на Обиколката и осъществяването му ще е много по-важно от крайния резултат.

Единствените случаи досега, в които Обиколката на Франция не е протичала са били по време на Първата и Втората световна война. Първоначалните планове бяха през настоящата година тя да се проведе без зрители, но това не бе прието добре от официалните лица - градовете, в които състезанието има стартове и финали на различни етапи плащат за тези свои позиции и разчитат на възвръщането на тези инвестиции чрез печалби от хората, които посещават надпреварата.

На участниците ще бъде дадено време за тренировки по улиците на местните им градове, тъй като към момента някои имат тази възможност, а при други въведените мерки не го позволяват.

Международният колоездачен съюз отложи всички състезания поне до първи юли, а тези от категория World Tour - до първи август.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023