Снимка: © Grozd.bg

Специализираната прокуратура извършва обиски в централния столичен ресторант "Грозд", чиято собственост е свързана с Александър Тумпаров. 62-годишният мъж, управител на "Еврофутбол" и член на надзора на ФК "Левски", беше задържан преди дни и е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 1,5 млн. лв. 

От прокуратурата потвърдиха, че извършваните действия в ресторанта са свързани с разследването срещу Васил Божков за организиране на престъпна група и избягване на плащането на над 550 млн. лв. данъци и такси от лотарийни игри. Повече подробности за операцията в "Грозд" не се посочват. 

По неофициална информация на БНТ, разследващите изземат документацията и записи от охранителните камери заради предположения, че Божков е организирал срещите си с партньори и членове на Държавната комисия по хазарта в заведението. 

Васил Божков беше арестуван в Обединените арабски емирства, като се очаква местните власти да отговорят на искането за екстрадиция от страна на българската прокуратура.

Междувременно, "Капитал" съобщава, че акциите на Божков в лотарийните фирми "Ню геймс" и "Евробет" са били запорирани по искане на НАП. Предварителните обезпечителни мерки са наложени още на 6 февруари заради предполагаеми публични вземания, свързани с формалния мажоритарен собственик на лотариите "Вабо 2012", еднолична собственост на Божков. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети