Обрат: Алексей Навални ще бъде пуснат в Германия Снимка: © https://www.facebook.com/navalny

Транспортирането на Алексей Навални за лечение в Берлин може да се случи - за това сигнализира прессекретарят на Фонда за борба с корупцията Кира Ярмиш.

"Преговорите за прехвърлянето на Алексей се помръднаха от мъртвата точка. Има вероятност да успеят да го транспортират сега. Жалко, че на лекарите им трябваше толкова много време, за да вземат това решение. Самолетът чака от сутринта, документите също бяха готови още тогава", пише Ярмиш.

Руската агенция РБК също съобщава, че лекарите вече са разрешили транспортирането на Навални в Германия. Те са заявили на съпругата му Юлия, че са готови да предадат пациента на германските медици "на нейна отговорност", съобщава РБК, като цитира двама източници.

Telegram-профилът Gorod55 цитира зам.-главния лекар на Омската болница Анатолий Калиниченко, който потвърждава новината:

"Състоянието на пациента е стабилно и предвид молбата на роднините за разрешение на транспортирането му, в този момент взехме решение, че не възразяваме на превоза му в друга болница, която посочат роднините".

Яка Бизил: Човекът, който изпрати самолета за спасяването на Навални


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024