Снимка: © obshtinabelitsa.com

Белица стана първата община в България, увеличаваща заплатите на служителите си, които се ваксинират срещу Covid-19. Кметът Радослав Ревански (ДПС) обяви, че вдига възнагражденията на всеки имунизиран с 20%.

Самият той е със завършен цикъл на ваксинация и с поставена бустерна доза. Сега Ревански, който е кмет от 2015 г. и беше преизбран през 2019, апелира за масова имунизация в общината, намираща се в област Благоевград. Поводът – новият вариант на коронавируса „Омикрон“.

„За да запазим икономиката и обществото ни, е крайно необходимо да проявим гражданския си дълг и да се ваксинираме. Covid-19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Призовавам всички да се ваксинират срещу Covid-19, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт“, отправи той посланието си, публикувано в сайта на Община Белица.

„Тези служители, които го направят, ще бъдат възнаградени с 20% увеличение на заплатите“, добави Ревански.

В прессъобщението на общината е добавена снимка на една от ваксинациите на кмета, който е имунизиран от главната медицинска сестра на "Софиямед" Магдалена Серафимова, която постави дози на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Ревански си сложи бустерна доза заедно с обвинения за корупция по закона "Магнитски" бивш шеф на ДАНС.

Жителите на общ. Белица са над 11 хиляди, като около 3900 живеят в гр. Белица. Няма данни колко процента от населението е имунизирано.

Информационната система на здравното министерство показва, че напълно ваксинираните в обл. Благоевград са близо 62 хиляди – с повече са само София-град, София-област, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора.

Други български общини подходиха по различен начин в опит да убедят служителите си да се имунизират. Смолян и Сапарева баня например им дадоха повече дни почивка.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Българско селфи

Един нов пророк ми казва да пия белина. Тя вреди на дрехите, но помага за здравето

Стефан Янев: Няма струпване на войски на НАТО в България

"Такова решение няма - дискутира се и скоро ще бъде обявено пред гражданите", заяви министърът на отбраната

Huawei FreeBuds Lipstick - един много дизайнерски продукт

Безспорно са най-секси слушалките на пазара 

Срокът на "зелените сертификати" в България няма да се променя

За пътуване в ЕС обаче има специални правила от 1 февруари

Има ли България министър на външните работи

Теодора Генчовска остава неизвестна величина и в Брюксел, и в София

"Галъп": Радев остава най-харесваният политик, за първи път от 2009 кабинетът се ползва с доверие

Над 60% искат Скопие в ЕС, но при спазване на Договора за добросъседство