Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20% Снимка: © obshtinabelitsa.com

Белица стана първата община в България, увеличаваща заплатите на служителите си, които се ваксинират срещу Covid-19. Кметът Радослав Ревански (ДПС) обяви, че вдига възнагражденията на всеки имунизиран с 20%.

Самият той е със завършен цикъл на ваксинация и с поставена бустерна доза. Сега Ревански, който е кмет от 2015 г. и беше преизбран през 2019, апелира за масова имунизация в общината, намираща се в област Благоевград. Поводът – новият вариант на коронавируса „Омикрон“.

„За да запазим икономиката и обществото ни, е крайно необходимо да проявим гражданския си дълг и да се ваксинираме. Covid-19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Призовавам всички да се ваксинират срещу Covid-19, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт“, отправи той посланието си, публикувано в сайта на Община Белица.

„Тези служители, които го направят, ще бъдат възнаградени с 20% увеличение на заплатите“, добави Ревански.

В прессъобщението на общината е добавена снимка на една от ваксинациите на кмета, който е имунизиран от главната медицинска сестра на "Софиямед" Магдалена Серафимова, която постави дози на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Ревански си сложи бустерна доза заедно с обвинения за корупция по закона "Магнитски" бивш шеф на ДАНС.

Жителите на общ. Белица са над 11 хиляди, като около 3900 живеят в гр. Белица. Няма данни колко процента от населението е имунизирано.

Информационната система на здравното министерство показва, че напълно ваксинираните в обл. Благоевград са близо 62 хиляди – с повече са само София-град, София-област, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора.

Други български общини подходиха по различен начин в опит да убедят служителите си да се имунизират. Смолян и Сапарева баня например им дадоха повече дни почивка.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024