Охранителите на лятната резиденция на Доган : Акваторията е частна собственост

Въоръжени охранители от плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при "Росенец" избутаха в морето председателя на "Да България" Христо Иванов и активисти на партията.

Инцидентът беше излъчен на живо във Facebook-профила на Иванов.

"Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място", каза той, докато група от 7 охранители го избутваха в морето.

Въоръжените мъже отказаха да се легитимират и да отговорят дали са служители на НСО.

"Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това", каза Христо Иванов, преди охранителите да го изтласкат към водата.

Входът в зоната около пристанището и почивния комплекс е контролиран от частни охранители, въпреки че плажът е държавна собственост.

"Искаме да попитаме българските власти дали ще продължат да си затварят очите. Искаме да попитаме президента защо НСО продължава да е тук и отказва да се легитимира, защото те знаят, че нямат обяснение какво правят тук", каза той.

Минути по-късно охранителите призоваха тримата представители на партията да напуснат брега и акваторията, която обявиха за "частна собственост".

"Нямате право да снимате. Не ми създавайте проблеми, г-н Иванов", каза един от мъжете от охраната.

Подаден е сигнал и до телефон 112, като се очаква на място да дойде полиция. Oхранителите отказваха да допуснат Иванов и Иво Мирчев да излязат на брега, докато не пристигнаха униформени служители на МВР.

Според Мирчев - един от охранителите на имота е идентифициран като член на екипа от НСО, който пази Ахмед Доган.

Комплексът, ползван от Доган, се намира на нос "Чукалята" и е в близост до пристанището "Росенец", което се ползва под концесия от "Лукойл". Единственият път към плажа до Сараите се охранява и не е разрешен за външни лица. Екипът на Христо Иванов е стигнал до брега с лодка по вода.

Официалният собственик на комплекса, в който Доган прекарва летните месеци, е фирмата "Хермес Солар". Проектант на основната триетажна сграда е арх. Калин Тихолов, който трябваше да стане министър на инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски, но номинацията му беше оттеглена още преди гласуването. Към комплекса е достроен и допълнителен кей, който навлиза в морето на около 200 метра.

Прочетете още:

ЛЕТНИЯТ САРАЙ НА ДОГАН НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОХРАНА ОТ НСО


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024