Въоръжени охранители от плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при "Росенец" избутаха в морето председателя на "Да България" Христо Иванов и активисти на партията. 

Инцидентът беше излъчен на живо във Facebook-профила на Иванов. 

"Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място", каза той, докато група от 7 охранители го избутваха в морето. 

Въоръжените мъже отказаха да се легитимират и да отговорят дали са служители на НСО.

"Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това", каза Христо Иванов, преди охранителите да го изтласкат към водата. 

Входът в зоната около пристанището и почивния комплекс е контролиран от частни охранители, въпреки че плажът е държавна собственост. 

"Искаме да попитаме българските власти дали ще продължат да си затварят очите. Искаме да попитаме президента защо НСО продължава да е тук и отказва да се легитимира, защото те знаят, че нямат обяснение какво правят тук", каза той. 

Минути по-късно охранителите призоваха тримата представители на партията да напуснат брега и акваторията, която обявиха за "частна собственост". 

"Нямате право да снимате. Не ми създавайте проблеми, г-н Иванов", каза един от мъжете от охраната. 

Подаден е сигнал и до телефон 112, като се очаква на място да дойде полиция. Oхранителите отказваха да допуснат Иванов и Иво Мирчев да излязат на брега, докато не пристигнаха униформени служители на МВР.

Според Мирчев - един от охранителите на имота е идентифициран като член на екипа от НСО, който пази Ахмед Доган. 

Комплексът, ползван от Доган, се намира на нос "Чукалята" и е в близост до пристанището "Росенец", което се ползва под концесия от "Лукойл". Единственият път към плажа до Сараите се охранява и не е разрешен за външни лица. Екипът на Христо Иванов е стигнал до брега с лодка по вода. 

Официалният собственик на комплекса, в който Доган прекарва летните месеци, е фирмата "Хермес Солар". Проектант на основната триетажна сграда е арх. Калин Тихолов, който трябваше да стане министър на инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски, но номинацията му беше оттеглена още преди гласуването. Към комплекса е достроен и допълнителен кей, който навлиза в морето на около 200 метра. 

Прочетете още: 

ЛЕТНИЯТ САРАЙ НА ДОГАН НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОХРАНА ОТ НСО


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти