LG нямат много какво да направят, за да подобрят OLED телевизорите си - от поне 5 години техните панели са най-добрият начин за гледане на ТВ и кино в домашни условия. Освен това имат много логична и разбираема ценова политика и класиране на моделите. Какво имам предвид - на достъпна цена можете да получите страхотна картина, съвсем приличен дизайн и всичко необходимо, за да е „умен“ телевизорът, а за повече пари – лайфстайл, топ дизайн и иновации.

В последните поколения усилията на компанията се насочват към изживявания, които са извън картината - изкуствен интелект, процесори, системен софтуер. И дизайн.

Преди 3 години беше дебютът на wallpaper TV – модел, който буквално се лепи на стената. Панелът му е тънък около 4 милиметра. На практика това е един вид тапет с движещи се картинки по него. Телевизорът (ако може да се нарече така) беше скрит в топ качество soundbar – на него са всички входове и изходи, а видеосигнала и захранването текат към „тапета“ по плосък и невидим бял кабел.

Тази година пак имаме изненада – тънък апарат, който се монтира плътно на стената, цялата електроника си е вътре в него, и все пак е само 2 см в дълбочина. Не е тапет, а окачена на стената картина.

LG нарича серията Gallery Series - това са най-високият клас телевизори за 2020.

Както стана дума в началото на текста, картината на OLED панелите е без конкуренция. Просто при възпроизвеждането на видео, черното винаги е „новото черно“. Органичните светлинни диоди нямат нужда от допълнителна светлина, за да извадят картина, те самите излъчват светлина, а когато нещо по екрана трябва да е черно – просто не светят. И така се получава мастилено черен фон, което прави контраста изумителен.

OLED77GX3LA има нов процесор, което, заедно с изкуствения интелект помага много за обработката на картината. Например нюансите на сивото и черното са тънък момент във възпроизвеждането, а в това поколение на LG OLED подобрението е значително.

Има нови предварително програмирани режими на картината, като може би най-впечатляващият е Expert Cinema Mode – изключва много от автоматичните настройки и показва картината така, както режисьорът и продуцентът са искали да изглежда.

Има и режим, който позволява телевизорът да работи с най-популярния софтуер за професионално ISF калиброване на картината – CalMan. Тук идеята е, че ако ще си купувате телевизор от толкова висок клас, и искате всичко да е както трябва, може би си заслужава да извикате професионален човек, който да довърши настройките. Тогава вече наистина ще гледате кино вкъщи.

Операционната система е значително подобрена. Телевизорът може да се управлява с глас, включително да търси съдържание от много източници. „LG, търси „Гладиатор“ в Netflix“ ще ви отвори филма директно. През него можете да контролирате всички умни устройства, които имате вкъщи, като с един бутон на дистанционното извиквате екран (т.нар Dashboard) на който виждате какво е свързано в момента, и какво прави то.

В OLED77GX3LA има вграден Google Assistant и Amazon Alexa – разбирайте, че можете да го ползвате като умна безжична тонколона с огромна база данни за информация, търсене и команди.

195 сантиметра диагонал си е сериозен екран.

Игрите изглеждат фантастично, LG са работили много, за да подобрят преживяването. Има няколко специални настройки за игра и закъснението (latency) е сведено до минимум.

Телевизорът се продава без стойка за поставяне върху мебел, но със страхотно изработена скоба за закачане на стена (Серията се казва “Галерия”, нали помните). Скобата се разтяга, за да можете да работите с кабелите отзад, и после се прибира напълно в задния панел на телевизора.

OLED77GX3LA е премиум, да не кажа ексклузивен модел на LG и не се очаква да е евтин. Цената на телевизора е 11 999 лева. Той е най-доброто, което тази индустрия може да предложи в момента и то в големи дози.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024