LG нямат много какво да направят, за да подобрят OLED телевизорите си - от поне 5 години техните панели са най-добрият начин за гледане на ТВ и кино в домашни условия. Освен това имат много логична и разбираема ценова политика и класиране на моделите. Какво имам предвид - на достъпна цена можете да получите страхотна картина, съвсем приличен дизайн и всичко необходимо, за да е „умен“ телевизорът, а за повече пари – лайфстайл, топ дизайн и иновации.

В последните поколения усилията на компанията се насочват към изживявания, които са извън картината - изкуствен интелект, процесори, системен софтуер. И дизайн. 

Преди 3 години беше дебютът на wallpaper TV – модел, който буквално се лепи на стената. Панелът му е тънък около 4 милиметра. На практика това е един вид тапет с движещи се картинки по него. Телевизорът (ако може да се нарече така) беше скрит в топ качество soundbar – на него са всички входове и изходи, а видеосигнала и захранването текат към „тапета“ по плосък и невидим бял кабел.

Тази година пак имаме изненада – тънък апарат, който се монтира плътно на стената, цялата електроника си е вътре в него, и все пак е само 2 см в дълбочина. Не е тапет, а окачена на стената картина.

LG нарича серията Gallery Series - това са най-високият клас телевизори за 2020. 

Както стана дума в началото на текста, картината на OLED панелите е без конкуренция. Просто при възпроизвеждането на видео, черното винаги е „новото черно“. Органичните светлинни диоди нямат нужда от допълнителна светлина, за да извадят картина, те самите излъчват светлина, а когато нещо по екрана трябва да е черно – просто не светят. И така се получава мастилено черен фон, което прави контраста изумителен.

OLED77GX3LA има нов процесор, което, заедно с изкуствения интелект помага много за обработката на картината. Например нюансите на сивото и черното са тънък момент във възпроизвеждането, а в това поколение на LG OLED подобрението е значително.

Има нови предварително програмирани режими на картината, като може би най-впечатляващият е Expert Cinema Mode – изключва много от автоматичните настройки и показва картината така, както режисьорът и продуцентът са искали да изглежда. 

Има и режим, който позволява телевизорът да работи с най-популярния софтуер за професионално ISF калиброване на картината – CalMan. Тук идеята е, че ако ще си купувате телевизор от толкова висок клас, и искате всичко да е както трябва, може би си заслужава да извикате професионален човек, който да довърши настройките. Тогава вече наистина ще гледате кино вкъщи.

Операционната система е значително подобрена. Телевизорът може да се управлява с глас, включително да търси съдържание от много източници. „LG, търси „Гладиатор“ в Netflix“ ще ви отвори филма директно. През него можете да контролирате всички умни устройства, които имате вкъщи, като с един бутон на дистанционното извиквате екран (т.нар Dashboard) на който виждате какво е свързано в момента, и какво прави то. 

В  OLED77GX3LA има вграден Google Assistant и Amazon Alexa – разбирайте, че можете да го ползвате като умна безжична тонколона с огромна база данни за информация, търсене и команди.

195 сантиметра диагонал си е сериозен екран.

Игрите изглеждат фантастично, LG са работили много, за да подобрят преживяването. Има няколко специални настройки за игра и закъснението (latency) е сведено до минимум.

Телевизорът се продава без стойка за поставяне върху мебел, но със страхотно изработена скоба за закачане на стена (Серията се казва “Галерия”, нали помните). Скобата се разтяга, за да можете да работите с кабелите отзад, и после се прибира напълно в задния панел на телевизора.

OLED77GX3LA е премиум, да не кажа ексклузивен модел на LG и не се очаква да е евтин. Цената на телевизора е 11 999 лева.  Той е най-доброто, което тази индустрия може да предложи в момента и то в големи дози.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба