Снимка: © Getty Images

6766 са новите случаи на потвърдена коронавирусна инфекция в България за последното денонощие - втори пореден ден с повече от 6500 положителни проби и почти счупен рекорд по масово разпространение на вируса след пика на последната Covid-вълна през октомври 2021 г.

Досега най-големият засечен брой на дневни потвърдени случаи беше на 27 октомври 2021, когато бяха открити общо 6816 позитивни проби. 

Данните за 6 януари показват, че 13% от всички направени тестове са позитивни. Нараства делът на хората, които се заразяват, въпреки че имат две дози от ваксината - около 28% от дневните положителни проби са на имунизирани хора. 

Активните случаи на коронавирусна инфекция в страната вече надвишават 117 000 пациенти. 4608 от тях се намират в болница, а 493 са в интензивни отделения. 

През изминалия ден са починали 66 души с диагноза Covid-19. 

Възвръщането на интереса към ваксинационната кампания вече се вижда и по данните в националната здравна система - 32 429 дози са поставени само за един ден, което е най-високият брой на имунизации от месец май 2021 г. досега

324 454 души вече имат бустерна доза ваксина - т.е. над 50 000 души са си сложили трета имунизация през изминалата седмица от Нова година до Йордановден. 

1 927 428 са гражданите с пълен ваксинационен курс. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори