Снимка: © https://www.facebook.com/elevenbg

Владимир Каролев е претърпял по спешност операция на глезена в „Пирогов“ този петък, а състоянието му след инцидента в Пирин остава тежко.

„Състоянието му е непроменено, все така тежко е“, каза директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов, цитиран от „Фокус“. „Интубиран е, намира се на апаратна вентилация. Днес му беше опериран глезенът по спешност от проф. Диян Енчев. Операцията премина добре“.

„Правим каквото трябва, вървим по план, но засега не може да кажем, че има подобрение“, добави Балтов.

59-годишният икономист падна със сплитборда си край вр. Тодорка на 9 май, а Планинската спасителна служба проведе дълга акция в Пирин и успя да го открие на 2300 м надморска височина. Спасителните екипи установиха, че Каролев е падал по склона в продължение на 400 м и това обяснява черепно-мозъчната му травма.

Животът на Владимир Каролев е в опасност, транспортиран е в "Пирогов"

Освен нея финансистът има гръдна контузия и счупване на глезена. Първоначално той беше приет в болницата в Разлог със сериозен риск за живота. След преглед беше транспортиран в „Пирогов“ – по разпореждане на бившия премиер Бойко Борисов, който изпрати в Разлог Костадин Ангелов и Асен Балтов.

Владимир Каролев е финансист, който завършва образованието си в УНСС с две специалности - международни икономически отношения и икономическа журналистика. През 1993 г. взима магистърска степен по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада.

През 2003 г. Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 г. е кандидат за кмет на София, издигнат от НДСВ.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"