Орландо Блум посети Киев, за да се срещне със Зеленски и деца, пострадали от войната Снимка: © Twitter

Още една холивудска звезда направи изненадващо пътуване до украинската столица Киев. Актьорът Орландо Блум посети център в града, който оказва подкрепа на деца, засегнати от войната в Украйна.

Звездата от "Властелинът на пръстените", който е посланик на добра воля на организацията Unicef, се срещна и с президента на Украйна Володимир Зеленски.

В неделя Блум сподели няколко снимки, на които се вижда как си играе с няколко деца. В профила си в Instagram той написа:

"Днес имах щастието да чуя детския смях в подкрепяния от UNICEF център "Спилно" - безопасно, топло и грижовно място, където децата могат да играят, да учат и да получават психосоциална подкрепа. На украински език Spilno означава "заедно" и тук има над 180 такива центъра. Този, който посетих днес, е построен дълбоко в метрото, за да се гарантира тяхната безопасност. В продължение на няколко часа всеки ден родителите могат да оставят малките си деца и да им дадат усещане за нормалност, за да играят игри и просто да бъдат деца".

Това е първото пътуване на актьора до страната от 2016 г. насам. Той допълва, че "детството на децата в Украйна трябва да бъде върнато".

По данни на украинската прокуратура в 13-месечната война, която Русия води срещу съседката си, са загинали най-малко 465 деца.

"Той знае до какво доведе тази агресия, колко пълноценниса усилията на света, за да я спрем, да възстановим Украйна след войната", каза президентът Зеленски в нощното си видеообръщение след срещата с Блум.

Двамата са обсъдили хуманитарни проекти, включително такива, които биха могли да бъдат реализирани в помощ на украинските деца.

"Виждайки децата, виждайки в очите им тревогата, която е осезаема, и въпреки това силата на украинския народ е нещо наистина впечатляващо", каза Блум при Зеленски.

Британският актьор не е първата известна личност, която посещава страната. През юли президентът Зеленски се срещна с режисьора Шон Пен, а през август той посрещна и Джестика Частеийн.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024